Παρασκευή 21 Απριλίου 2023

Επικοινωνία Γιώργου Γεραπετρίτη - Ματέο Σαλβίνι: Το μήνυμα Σαλβίνι για τους ελληνικούς σιδηροδρόμους


Στη συζήτηση Γεραπετρίτη - Σαλβίνη επιβεβαιώθηκε η κοινή βούληση για ενίσχυση των διακρατικών σχέσεων στο πεδίο των μεταφορών

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Μεταφορών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι είχε σήμερα Παρασκευή ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Στη συζήτηση επιβεβαιώθηκε η κοινή βούληση για ενίσχυση των διακρατικών σχέσεων στο πεδίο των μεταφορών, ενώ ο Ιταλός υπουργός μετέφερε τη βούληση του ομίλου Ferrovie di Stato να αναβαθμίσει τις παρεχόμενες στους επιβάτες των ελληνικών σιδηροδρόμων υπηρεσίες.

Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα υπάρξει και δια ζώσης συνάντηση μεταξύ των μερών.

Σημειώνεται ότι στις 18 Ιανουαρίου 2017 υπεγράφη, από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ferrovie dello Stato Italiane Group (FSI), η σύμβαση πώλησης του 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε στην FSI, έναντι συνολικού τιμήματος ευρώ 45 εκατ. ευρώ. Στις 14 Σεπτεμβρίου 2017 ολοκληρώθηκε η πώληση και μεταβίβαση του 100% των μετοχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. στην FSI και εντάχθηκε στον ιταλικό όμιλο.

O κρατικός όμιλος FSI αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη σιδηροδρομική εταιρεία στην Ευρώπη, και δραστηριοποιείται ήδη στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και τη Βρετανία. Ο όμιλος FSI απασχολεί πάνω από 75.000 εργαζόμενους. Σε ετήσια βάση εξυπηρετούνται 830 εκ. επιβάτες και μεταφέρονται 50 εκ. τόνοι εμπορευμάτων.

Πηγή: skai.gr
sidirodromikanea.blogspot.com