Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Τέμπη: Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του επιθεωρητή του ΟΣΕ στη Λάρισα


Τέμπη: Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του επιθεωρητή του ΟΣΕ στη Λάρισα, Δημήτρη Νικολάου, λίγο μετά την ποινική δίωξη, για παράβαση καθήκοντος, που ασκήθηκε στον πρώην πρόεδρο του ΟΣΕ, Σπύρο Πατέρα, και δύο μέλη της Επιτροπής, για την τραγωδία με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη.

Η απόφαση καθαρογράφτηκε, υπογράφηκε και θα σταλεί την τρίτη στον προϊστάμενο Εισαγγελίας Εφετών.

Παράλληλα, ο Εφέτης Ανακριτής συνεχίζει την έρευνα, αναμένοντας το πόρισμα που έχουν ζητήσει οι ανακριτικές αρχές που είναι μέρος της ογκώδους δικογραφίας. Στο πλαίσιο της διαδικασίας αυτής είναι πιθανόν να ασκηθούν και νέες διώξεις ή να επεκταθούν οι υπάρχουσες.

Εν τω μεταξύ, η ποινική δίωξη στον κ. Πατέρα προκάλεσε νέα πολιτική κόντρα, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να σχολιάζει ότι δεν πρόκειται να μείνει καμία σκιά στην υπόθεση αυτή και την αξιωματική αντιπολίτευση να κάνει λόγο για “κόλαφο” για τους κ.κ. Μητσοτάκη και Καραμανλή.

«Η δικαιοσύνη προχωράει στην διερεύνηση, όπως φαίνεται, χωρίς καθυστερήσεις κι έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση της. Δεν πρόκειται να μείνει καμία σκιά. Το οφείλουμε στις οικογένειες. Το απαιτεί η κοινωνία” σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος.

«Η ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην προέδρου του ΟΣΕ, κ. Πατέρα, για παράβαση καθήκοντος για το δυστύχημα στα Τέμπη είναι κόλαφος για τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Καραμανλή» σχολίασε η Πόπη Τσαπανίδου.

«Το αμετανόητο κράτος του κομματισμού αντιμετωπίζεται μόνο με την πρόταση μας για αξιοκρατία μέσα από ανοιχτούς διεθνείς διαγωνισμούς, με κανόνες και διαφάνεια» είναι το σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δημήτρη Μάντζου.


eleftherostypos.g
sidirodromikanea.blogspot.com