Τρίτη 25 Απριλίου 2023

Ιαπωνία: Τίμησαν την μνήμη των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος του 2005


Φωτογραφία  Yomiuri Shimbun
Οι παρευρισκόμενοι τηρούν ένα λεπτό σιωπής στις 9:45 π.μ. την Τρίτη στη μνημειακή εγκατάσταση Inori no Mori που δημιουργήθηκε στον τόπο εκτροχιασμού τρένου το 2005 στο Amagasaki, στην επαρχία Hyogo.

Την Τρίτη συμπληρώθηκαν 18 χρόνια από τον εκτροχιασμό τρένου στο Αμαγασάκι της επαρχίας Χιόγκο, όπου σκοτώθηκαν 106 επιβάτες εκτός από τον οδηγό και τραυματίστηκαν άλλοι 562.

Επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιήθηκε στο Inori no Mori, μια εγκατάσταση που είχε εγκατασταθεί στον τόπο του δυστυχήματος που συνέβη στις 25 Απριλίου 2005, γύρω στις 9:18 π.μ.

Η τελετή οργανώθηκε από τη West Japan Railway Co., η οποία χειρίστηκε το τρένο που εκτροχιάστηκε στη γραμμή JR Fukuchiyama, και συμμετείχαν 285 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των οικογενειών των πενθούντων και των επιβατών που τραυματίστηκαν στο ατύχημα.

«Δεσμευόμαστε ότι κάθε ένας από τους υπαλλήλους μας θα σκεφτεί βαθιά το ατύχημα και θα εργαστεί για την οικοδόμηση ενός ασφαλούς σιδηροδρομικού συστήματος», δήλωσε ο πρόεδρος της JR West Kazuaki Hasegawa στην τελετή.

Μεταξύ των αδικοχαμένων μελών της οικογένειας ήταν ένας 68χρονος άνδρας από το Κόμπε του οποίου ο μικρότερος γιος, 18 ετών τότε, πέθανε στο δυστύχημα.

«Πέρασαν σχεδόν τόσα χρόνια όσα έζησε ο γιος μου», είπε. «Είναι ακόμα οδυνηρό όσα χρόνια κι αν περάσουν».

japannews.yomiuri.co.jp
sidirodromikanea.blogspot.com