Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Ποδήλατο πάνω σε ράγες -Η απίστευτη ιδέα 2 Ελλήνων που έχει γίνει ήδη επιτυχία


Κάνοντας ποδηλασία πάνω σε ανενεργές ράγες, οι συμμετέχοντες περιηγούνται στα απαράμιλλης ομορφιάς τοπία των Μεγάρων, εξερευνούν στρατιωτικά κτίσματα και γοητεύονται από τους αρχαίους ελληνικούς μύθους.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έχουν αξιοποιήσει τις ανενεργές ράγες της χώρας μας δύο Έλληνες λάτρεις του σιδηροδρομικού ποδηλατοτουρισμού, oi οποίοι προσφέρουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να… κάνουν ποδήλατο πάνω σε ράγες, με φόντο μεθυστικής ομορφιάς και σπουδαίας ιστορικής σημασίας τοπία.

Πρόκειται για την ομάδα Railbiking που από τον Σεπτέμβριο του 2021, σε συνεργασία με τον ΟΣΕ, έχει φέρει την ποδηλασία πάνω σε ράγες και στη χώρα μας, προσφέροντας διασκεδαστικές περιηγήσεις στους επισκέπτες της Αττικής, χρησιμοποιώντας τουριστικές ποδηλατοδρεζίνες.


Κάνοντας πεντάλ, οι συμμετέχοντες, οι οποίοι κάθονται πάνω σε αναπαυτικά καθίσματα, κινούν το δρεζινοποδήλατο που είναι στερεωμένο με τέσσερις τροχούς στις ράγες. Σε αντίθεση με ένα συμβατικό ποδήλατο, δεν απαιτείται ισορροπία, ενώ υπάρχει και μηχανισμός άμεσης ακινητοποίησης που υψώνει ασπίδα προστασίας στους τουρίστες σε περίπτωση μιας έκτακτης ανάγκης.


Η διαδρομή περιήγησης έχει μήκος 14 χλμ. (μαζί με την επιστρογή) και αφορά στη διαδρομή Μέγαρα-Κακιά Σκάλα. Το ταξίδι ξεκινά από το σημείο επί της 28ης Οκτωβρίου και περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες στάσεις όπως είναι το Μνημείο του βασιλιά Κάρα και η εγκαταλελειμμένη ασβεστοκάμινος στην περιοχή Στίκα.



Κάνοντας ποδήλατο στις ράγες, μπορούν να παρακολουθήσων τις καθημερινές δραστηριότητες των ψαράδων, να εξερευνήσουν τα στρατιωτικά κτίσματα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και να ακούσουν ιστορίες για τον μυθικό ληστή Σκίρωνα, ο οποίος «εξολοθρεύθηκε» από τον Θησέα.


Σε ένα ενδιαφέρον ταξίδι στο χρόνο, που συνδυάζει ιστορίες αρχαίων μύθων και σύγχρονης ιστορίας, θα συμμετάσχουν και όσοι επιλέξουν τη βραδινή περιήγηση σιδηροδρομικής ποδηλασίας. Η ξενάγηση γίνεται από οδηγό που μεταφέρει τους συμμετέχοντες -μεταξύ άλλων- σε ένα απομονωμένο σημείο όπου μπορούν να θαυμάσουν την ομορφιά των κρυμμένων ορυκτών αντανακλάσεων που είναι ορατές μόνο τη νύχτα.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η δράση διαρκεί 2 με 2,5 ώρες και οι τιμές ξεκινούν από 20 ευρώ. Ακόμα, υπάρχει η δυνατότητα παροχής αποκλειστικού tour. Αυτό μπορεί να είναι δώρο γενεθλίων ή επετείου, φωτογράφηση γάμου κ.ο.κ.

Αποστολή της Railbiking in Greece είναι η αξιολόγηση των δυνατοτήτων του σιδηροδρομικού ποδηλατοτουρισμού, για τη διατήρηση της βιομηχανικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και το άνοιγμα του εύρους των τουριστικών υπηρεσιών που θα παρέχει ενίσχυση στην οικονομία.



carandmotor.gr
sidirodromikanea.blogspot.com