Σάββατο 1 Απριλίου 2023

Ελβετία: Δύο εκτροχιασμοί τρένων με 15 τραυματίες

Οι Αρχές αποδίδουν τα ατυχήματα στους θυελλώδεις ανέμους

Τρόμος επικράτησε στην Ελβετία όταν δύο αμαξοστοιχίες εκτροχιάστηκαν με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολλοί επιβαίνοντες.

Δύο περιφερειακά τρένα εκτροχιάστηκαν την Παρασκευή, σε απόσταση μόλις λίγων χιλιομέτρων το ένα από το άλλο και με διαφορά περίπου μισής ώρας, βόρεια της Βέρνης.

Το ένα περιστατικό αφορά τρένο στο Λούσερτς και το άλλο σε αμαξοστοιχία που κινείτο στη διοικητική περιφέρεια Bern-Mittelland στο Καντόνι της Βέρνης.

Στο πρώτο περιστατικό οι τραυματίες είναι τρεις, συμπεριλαμβανομένου του οδηγού, ενώ στο δεύτερο είναι 12, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά. Ένας εξ αυτών νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ η κατάσταση της υγείας των υπολοίπων δεν εμπνέει ανησυχία.

Στην πρώτη περίπτωση, στο τρένο επέβαιναν συνολικά 16 άνθρωποι, ενώ είναι άγνωστο πόσοι βρίσκονταν στο τρένο που εκτροχιάστηκε περίπου μισή ώρα αργότερα.


Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές της Βέρνης, το ατύχημα στο Λούσερτς σημειώθηκε γύρω στις 16:30, τοπική ώρα, στη γραμμή Biel-Täuffelen-Anet, με πολλά βαγόνια να πέφτουν στο πλάι.

Το συγκεκριμένο σιδηροδρομικό τμήμα έχει κλείσει, με πυροσβεστικές δυνάμεις και ασθενοφόρα να σπεύδουν στο σημείο.

Biel-Täuffelen-Anet, με πολλά βαγόνια να πέφτουν στο πλάι.


Το συγκεκριμένο σιδηροδρομικό τμήμα έχει κλείσει, με πυροσβεστικές δυνάμεις και ασθενοφόρα να σπεύδουν στο σημείο.

protothema.gr
sidirodromikanea.blogspot.com