Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Ο λόγος που ο μηχανοδηγός του Intercity εμπιστεύτηκε τη διαδρομή του σταθμάρχη – Τι κατέθεσε ο επιθεωρητής Λάρισας

Το πρόβλημα σε δρομολόγιο προς τη Θεσσαλονίκη

Ο μηχανοδηγός του μοιραίου Intercity που συγκρούστηκε στα Τέμπη, φέρεται να εμπιστεύτηκε την πορεία που έλαβε από τον σταθμάρχη Λάρισας, παρότι κινήθηκε ανάποδα, σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο επιθεωρητής Λάρισας.

Στην εκπομπή «Live News» ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος ανέφερε πως ο επιθεωρητής κατέθεσε ότι η γραμμή ανόδου ήταν κλειστή από το Λιτόχωρο. Έτσι, ο μηχανοδηγός όταν γύρισε, μπήκε στην κάθοδο, όχι από λάθος του σταθμάρχη, αλλά επειδή από εκεί ήταν ο δρόμος, καθώς η άλλη διαδρομή είχε κλείσει.

«Το απόγευμα αναχώρησε αμαξοστοιχία προαστιακού από Λάρισα προς Θεσσαλονίκη και δήλωσε αμηχανία περίπου στο ύψος του εργοστασίου Ζαχάρεως. Αυτό το γνωρίζω διότι στις 19:50 μου τηλεφώνησε ο απογευματινός σταθμάρχης Λάρισας Π.Κ. και μου είπε ότι θα χρειαστούμε κλειδούχο στον σταθμό Λιτόχωρου για να γίνεται η κυκλοφορία μεταξύ Λάρισας – Νέων Πόρων – Λιτοχώρου», φέρεται να κατέθεσε ο σταθμάρχης, με βάση την εκπομπή του Mega.

«Αυτό το ζήτημα διευθετήθηκε λίγο μετά αφού μηχανή εφεδρείας παλινδρόμησε την αμαξοστοιχία στο σταθμό της Λάρισας και αποκαταστάθηκε πάλι η κυκλοφορία διπλής γραμμής ανόδου καθόδου. Αυτό το γνωρίζω διότι στις 19:50 μου τηλεφώνησε ο απογευματινός σταθμάρχης Λάρισας Π.Κ», φέρεται να είπε μεταξύ άλλων στις αρχές.

newsbeast.gr
sidirodromikanea.blogspot.com