Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Καταγγελία από πρώην διευθυντή του ΟΣΕ - «Τα κονδύλια πήγαιναν στις τσέπες των εργολάβων»

Σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε πρώην διευθυντής του ΟΣΕ, στο απόηχο της τραγωδίας στα Τέμπη με τη σύγκρουση των τρένων, αναφέροντας ότι τα κονδύλια του Οργανισμού κατέληγαν στις «τσέπες των εργολάβων και όσων συνεργάζονταν μαζί τους» - Απάντησε γιατί δεν εφαρμόστηκε και η σύμβαση «717»

Στο επίκεντρο της Αρχής για την Καταπολέμηση του Μαύρου Χρήματος έχει μπει η διαρροή κρατικού χρήματος, η οποία και έχει βάλει στο μικροσκόπιο από τη μία τις συμβάσεις και από την άλλη τα Πόθεν Έσχες στελεχών του ΟΣΕ τα τελευταία 15 χρόνια. Την ίδια ώρα προβληματισμό προκαλούν οι δηλώσεις του πρώην διευθυντή του Οργανισμού σχετικά με την αξιοποίηση των κονδυλίων, που γίνονταν επί σειρά ετών στον ΟΣΕ. «Ενώ λοιπόν ξοδεύουν τόσα λεφτά, τα οποία θα καταστήσουν τον ΟΣΕ ελκυστικό στους επιβάτες, στους επιχειρηματίες για να μεταφέρουν τα προϊόντα τους, άρα σε αυτούς θα γίνει απόσβεση των επενδύσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά.


«Εσείς πείτε μου, στις τσέπες των εργολάβων (σ.σ. τα κονδύλια στον ΟΣΕ) και όλων όσων συνεργάζονταν μαζί τους. Δεν μπορώ να ξέρω εγώ πού πήγαν. Εκ του αποτελέσματος, όμως, λες ότι τους έστειλες τα χρήματα για να κάνεις αυτό, αλλά εσύ δεν το έκανες», πρόσθεσε σχετικά με τις καθυστερήσεις στα έργα του ΟΣΕ. Παράλληλα, σε ερώτηση που του έγινε γιατί η διεύθυνση του Οργανισμού αποφάσισε να καταργήσει τη διεύθυνση, που ήταν υπεύθυνη για τη συντήρηση του δικτύου σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης, είπε: «Δημιουργήθηκε μία ΕΡΓΟΣΕ, η οποία δημιουργήθηκε γιατί δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν μόνοι τους οι άνθρωποι της αγοράς, οι οποίοι δεν ξέρουν από σιδηρόδρομο, και πήραν άτομα από τον ΟΣΕ, στα οποία, μεταξύ άλλων, ήμουν και εγώ».

Συμπλήρωσε, επίσης, ότι σταδιακά έδιωξαν τα άτομα από τον ΟΣΕ, για να μπορέσουν να παίξουν το παιχνίδι». Σχετικά με την περιβόητη σύμβαση «717», στην οποία και αναφέρθηκε και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, και γιατί δεν εφαρμόστηκε, απάντησε: «Καθαρά είναι (σ.σ. η ευθύνη) της εταιρείας τομής. Και αυτών που την υποστήριζαν, ψάξτε ποιοι επωφελούνται. Η μη υλοποίηση της σύμβασης οφείλεται στην προσπάθεια της αύξησης του συμβατικού αντικειμένου και ταυτόχρονα να γίνει μελετητής, να πάρει βεβαίωσε ότι πήρε έργο βεβαίωσης, για να συμμετέχει σε άλλους διαγωνισμούς».

reader.gr
sidirodromikanea.blogspot.com