Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

Έκλεψαν εξαρτήματα από βαγόνια στον σιδηροδρομικό σταθμό Διαλογής Θεσσαλονίκης.


Ευκαιρία δράσης βρήκαν οι κλέπτες τις ημέρες αυτές με τα ακινητοποιημένα βαγόνια στους σταθμούς.

Στο σταθμό Διαλογής Θεσσαλονίκης, όπως πληροφορηθήκαμε, κλάπηκαν από οκτώ βαγόνια οι συνδετήρες (κούπλα) των βαγονιών καθώς και τα πέδιλα τους που είναι για την πέδηση τους. Από πληροφορίες που ήρθαν σε γνώση μας, κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά από εκπρόσωπο μεταφορικής εταιρίας

Στην φωτογραφία ένα από τα βαγόνια από όπου αφαιρέθηκε ο συνδετήρας.

sidirodromikanea.blogspot.com


Δείτε το ρεπορταζ του thesstoday.gr

Ομάδα αγνώστων ξήλωσε εξαρτήματα και συστήματα πέδησης από βαγόνια στον σταθμό Διαλογής στον ΟΣΕ, στη Θεσσαλονίκη, προκαλώντας ακινησία των συρμών, καθώς και ζημιές χιλιάδων ευρώ!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΟΛΝΑΡΑΣ

Σοβαρά είναι τα ερωτήματα που εγείρονται για τις συνθήκες φύλαξης των υποδομών του ΟΣΕ, αφού, όπως αποδεικνύεται, ακόμη και μετά την τραγωδία στα Τέμπη και τα ρεπορτάζ που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το πλιάτσικο συνεχίζεται.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί τρένο με 17 συρμούς στον σταθμό Διαλογής, όπου από τουλάχιστον εννιά βαγόνια αφαιρέθηκαν εξαρτήματα και συστήματα πέδησης από ομάδες αγνώστων που εκμεταλλεύτηκαν την ακινησία των προηγούμενων ημερών, ενώ στο σύνολο έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 40 παρόμοιες περιπτώσεις στον ίδιο χώρο.

«Τις τελευταίες μέρες διαπιστώθηκαν μεγάλες ζημιές από διάφορες ομάδες που έρχονται και ξηλώνουν εξαρτήματα από τα βαγόνια με αποτέλεσμα να είναι αδύνατον να κινηθούν. Αφαιρούν τους συνδέσμους που τα ενώνουν καθώς και το σύστημα πέδησης, τα φρένα. Αυτή τη στιγμή μιλάμε για τουλάχιστον 9 βαγόνια δικά μας αλλά συμβαίνει και σε άλλα βαγόνια άλλων ιδιοκτητών. Πάνω απο 40-50 βαγόνια έχουν χτυπηθεί με τον ίδιο τρόπο. Έχουν αφαιρεθεί πολλά υλικά. Είναι τεράστια η ζημιά» ανέφερε ο Νίκος Μοδιώτης, διευθύνων σύμβουλος εμπορικής εταιρείας.


Σύμφωνα με τον ίδιο, κάποια από τα βαγόνια που «χτυπηθηκαν» πιθανότατα ανήκουν και στον ΟΣΕ. «Είναι μεγάλο το κόστος για τον κάτοχο των βαγονιών. Η ακινησία αυτών των ημερών τους έδωσε τον χρόνο για να κάνουν τόσο μεγάλη ζημιά. Είμαι σιδιροδρομικός 25 χρόνια. Πάντα υπήρχαν ζημιές αλλά πρώτη φορά σε τέτοιο μέγεθος. Σε έναν συρμό 17 βαγονιών τα 8-9 είναι με τεράστιες ζημιές και η αποκατάστασή τους θα χρειαστεί 2-3 μήνες λόγω έλλειψης εξαρτημάτων, όπως και η μετακίνησή τους πλέον πρέπει να γίνει μεμονομένα» πρόσθεσε.

Ο συγκεκριμένος χώρος ανήκει στην αρμοδιότητα του ΟΣΕ

«Είναι ο σταθμός, Διαλογή, και υποτίθεται πως υπάρχει φύλαξη, αλλά απ’ ό,τι φάνηκε δεν είναι αρκετή για να διασφαλίσει ή και να αποτρέψει τέτοιου είδους φαινόμενα. Χθες κάναμε την πρώτη καταμέτρηση ζημιών και σήμερα διαπιστώσαμε μεγαλύτερη, που σημαίνει πως χθες βράδυ πάλι κάποια ομάδα δραστηριοποιήθηκε. Και λέω ομάδα γιατί αυτά τα εξαρτήματα για να αφαιρεθούν θέλουν πολύ χρόνο και το κάθε εξάρτημα μπορεί να ζυγίζει από 80-90 κιλά. Άρα θεωρητικά δεν μπορεί να τα μεταφέρει κάποιος μόνος του» σημείωσε ο κ. Μοδιώτης, υπογραμμίζοντας ότι θα υποβληθεί μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

«Θα προβούμε σε όλες τις νομικές ενέργειες, ώστε να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε τα συμφέροντά μας, όπως και θα υποβάλλουμε μήνυση κατά παντός αγνώστου», πρόσθεσε.