Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Τέμπη: "Απόφαση σκοπιμότητας" η προφυλάκιση του επιθεωρητή κυκλοφορίας του ΟΣΕ, λέει ο δικηγόρος του

Για απόφαση προφυλάκισης του πελάτη του χωρίς κανένα νομικό έρεισμα, έκανε λόγο ο δικηγόρος του 63χρονου επιθεωρητή κυκλοφορίας του ΟΣΕ.


Ο πρώτος κύκλος των ερευνών και διώξεων για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, έκλεισε με την προφυλάκιση του επιθεωρητή κυκλοφορίας του ΟΣΕ αργά το βράδυ της Πέμπτης (31/03), απόφαση που, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, δεν έχει κάποιο νομικό έρεισμα.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Γλύκας ανέφερε σε ανακοίνωσή του:

"Πρόκειται για μια απόφαση σκοπιμότητας, η οποία δεν έχει κανένα νομικό έρεισμα! Παραβιάζεται κατάφωρα η αρχή της αναλογικότητας καθώς αφέθηκαν ελεύθεροι (έστω και σοβαρούς περιοριστικούς όρους) οι δυο σταθμάρχες, οι οποίοι είχαν την ιδιαίτερη νομική υποχρέωση να παραμείνουν στην βάρδια τους μέχρι τις 23:00 της 28-2-2023 και να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία του Σιδηροδρομικού σταθμού Λαρισας κάτι το οποίο δεν έπραξαν και να κρίνεται προσωρινά κρατούμενος εκείνος ο οποίος απλά είχε την ευθύνη της πρότασης προς τη Διεύθυνση Κυκλοφορίας του προγράμματος βαρδιών την τελική έγκριση του οποίου είχε ο Διευθυντης".

Να θυμίσουμε ότι ο 63χρονος επιθεωρητής οδηγήθηκε στις φυλακές μετά από μαραθώνια απολογία ενώ είχε καταθέσει και υπόμνημα 100 σελίδα. Φέρεται να υποστήριξε πως ο ήδη προφυλακισμένος σταθμάρχης βάρδιας, στην επικοινωνία που είχαν λίγο μετά το δυστύχημα, ήταν σε απόλυτη ταραχή και σύγχυση.

Σύμφωνα με πληροφορίες καταλόγισε ευθύνες στους άλλους δύο σταθμάρχες βάρδιας όπως και στον σταθμάρχη Παλαιοφαρσάλου ενώ για τον προφυλακισμένο σταθμάρχη υποστήριξε οτι είχε τις απαραίτητες πιστοποιήσεις για να μπει κανονικά στις βραδινές βάρδιες.

"Η υπόθεση αυτή, εφόσον υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία, να μην περιοριστεί μόνο στον στενό κύκλο των εμπλεκομένων σταθμαρχών από τη Λάρισα, πέριξ της Λαρίσης μέχρι και τη Θεσσαλονίκη, αλλά όλοι όσοι έχουν ευθύνη, ακόμη και διοικητικά στελέχη, αλλά και πολιτικοί προϊστάμενοι σε βάθος 15ετίας και ανεξαρτήτως του κόμματος που κυβερνούσε, να λογοδοτήσουν γι’ αυτές τις πρωτοφανείς ποινικές παραβάσεις που οδήγησαν στον θάνατο 57 συνανθρώπους μας και στον τραυματισμό εκατοντάδων άλλων» αναφέρεται από το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια.

news247.gr
sidirodromikanea.blogspot.com