Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

Σπύρος Ρεβύθης: «Από το 2014, όλοι οι αρμόδιοι, γνώριζαν τα προβλήματα ασφαλείας στον ΟΣΕ»

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Μετρό και εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΣΤΑ.ΣΥ (Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ), σε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη, μιλά «έξω από τα δόντια» για τα διαχρονικά προβλήματα στον ΟΣΕ, που οδήγησαν στο πολύνεκρο δυστύχημα, ενώ αναφέρεται στην λειτουργεία του Μετρό και στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.

Συντάκτης: Σωτήρης Μπότσαρης 

Τον πρόεδρο των εργαζομένων στο Μετρό και εκπρόσωπο των εργαζομένων στις Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑ.ΣΥ), δεν θα τον δεις να κάθεται σε ένα γραφείο, όπως πολλοί άλλοι συνδικαλιστές, ειδικά τα παλαιότερα χρόνια.

Την μισή του ζωή την έχει περάσει μέσα στις σήραγγες του Μετρό, καθώς παραμένει επί 25 ολόκληρα χρόνια «μάχιμος» τεχνίτης στη σηματοδότηση. Δηλαδή, είναι επιφορτισμένος με την ασφάλεια της κίνησης των συρμών. Επομένως, γνωρίζει από πρώτο χέρι τι οδήγησε στη μετωπική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Ο κ. Ρεβύθης, τόνισε με έμφαση ότι οι εργαζόμενοι στο Μετρό συνεργάζονται άμεσα με τους συναδέλφους τους στον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, επισημαίνοντας ότι είχαν επανειλημμένα ενημερώσει τους αρμόδιους στο υπουργείο Μεταφορών από το 2014 για τα σοβαρά προβλήματα ασφάλειας.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι στο Μετρό δεν υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος δυστυχήματος, καθώς λειτουργούν όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας.

Σημείωσε όμως, με έμφαση, ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους.

Ακόμη, πρόσθεσε ότι, η έλλειψη προσωπικού, η παλαιότητα των τρένων και η έλλειψη ανταλλακτικών, δεν επιτρέπουν συχνά δρομολόγια, με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες πολίτες να «στοιβάζονται» καθημερινά μέσα στα βαγόνια σαν «σαρδέλες».

emea.gr
sidirodromikanea.blogspot.com