Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023

Εικόνες και γεγονότα από το παρελθόν του σιδηροδρόμου.

 

Το γραφείο πληροφοριών στον επιβατικό σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης όπως λειτουργούσε το 2005. Σήμερα στο χώρο αυτό, αφού έγιναν οι σχετικές χωροταξικές αλλαγές, λειτουργεί κατάστημα εστίασης.Η Α326 στον σιδηροδρομικό σταθμό Διαλογής Θεσσαλονίκης το 2005

2006: Η ατμήλατη μηχανή δεσπόζει στο χώρο μπροστά από το σιδηροδρομικό σταθμό Λάρισας.

2005: Σύνθεση εμπορικής αμαξοστοιχίας μεταφοράς σίτου στον σιδηροδρομικό σταθμό Διαλογής Θεσσαλονίκης προερχόμενη από την Ουγγαρία. Την περίοδο εκείνη η μεταφορά σίτου ήταν σχεδόν καθημερινή.

2005: Λίγο έλειψε μια νέα σύγκρουση τρένου με νταλίκα σε φυλασσόμενη διάβαση να μετατραπεί σε τραγωδία όταν η νταλίκα με φορτίο πορτοκάλια, παραβίασε την φυλασσόμενη διάβαση και εμβολίστηκε από διερχόμενη αμαξοστοιχία. Ευτυχώς από την σύγκρουση δεν τραυματίστηκε κανείς.
Λίγες μέρες νωρίτερα είχε συμβεί ανάλογη σύγκρουση στους Λαχανόκηπους ,οπού είχε χάσει την ζωή του ο μηχανοδηγός Νίκος Λαζαρίδης και να τραυματιστεί ελαφρά ο άλλος μηχανοδηγός Μάνθος Ζολώτας.

2005: Σιδηροδρομικός σταθμός Βόλου. Σήμα κατατεθέν και κόσμημα της πόλης. Η αμαξοστοιχία έτοιμη προς αναχώρηση με προορισμό της Λάρισα

Χρήστος Γιαννακίδης
sidirodromikanea.blogspot.com