Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

Η επέκταση της γραμμής του Οδοντωτού θα απογειώσει τον τουρισμό στα Καλάβρυτα


Το έργο της σύνδεσης με την Αγία Λαύρα θα προχωρήσει παρά το κόστος και τις δυσκολίες

Η σύνδεση της γραμμής του Οδοντωτού με την Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας είναι δυνατή και εφικτή, όμως, το κόστος του έργου θα ξεπεράσει κατά πολύ τον αρχικό προϋπολογισμό των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΣΕ το έργο θα φτάσει τα 11,5 εκατομμύρια ευρώ αφού υπάρχουν αρκετές τεχνικές δυσκολίες για αυτή την επέκταση της γραμμής που θα είναι κοντά στα 4,5 χιλιόμετρα.

Ωστόσο, παρά τις δυσκολίες, το ύψος του κόστους και τα τεχνικά προβλήματα που ενδέχεται να προκύψουν το έργο θα ξεκινήσει και θα πραγματοποιηθεί, με τις διαδικασίες να προχωρούν, κατόπιν εντολής και του ίδιου του πρωθυπουργού που έδειξε προσωπικό ενδιαφέρον για αυτή την σύνδεση.

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί εξολοκλήρου από Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Εκείνο που απομένει είναι να δοθεί και τυπικά η εντολή για την εκπόνηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, για να ξεκινήσουν μετά οι διαδικασίες των απαλλοτριώσεων, με την όλη διαδικασία να κρατάει έναν με ενάμιση περίπου χρόνο.

Το δεδομένο είναι ότι η ολοκλήρωση του έργου θα απογειώσει την ανάπτυξη της περιοχής του Δήμου Καλαβρύτων και αυτό γιατί θεωρείται βέβαιη η περαιτέρω αύξηση του τουρισμού και ειδικότερα του θρησκευτικού τουρισμού, με την έλευση δεκάδων προσκυνητών, αλλά και φυσιολατρών και ορεσίβιων εκδρομέων.

patrasevents.gr
sidirodromikanea.blogspot.com