Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ: Τι άλλαξε στον Δήμο Τρικάλων;


Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, αυτός ο διοικητικός θεσμός που έχει από τη φύση του μία αμεσότερη επικοινωνία με τους πολίτες, οφείλει να στηρίζει και να διευκολύνει την παρεμβατική δραστηριότητα των πολιτών, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο, εκτός των άλλων, και στην αμεσότερη συμμετοχή τους στα κοινά, αλλά διαμορφώνοντας επί πλέον και συνθήκες «αμεσότερης Δημοκρατίας».

Ο Δήμος Τρικάλων μας είχε εντυπωσιάσει στο παρελθόν με τις πρωτοποριακές του παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες και σ' αυτόν τον τομέα, μία από αυτές δε ήταν η πρώτη εικόνα που έβλεπε ο επισκέπτης της πόλης, μόλις εξήρχετο από τον Σιδηροδρομικό της Σταθμό. Την εικόνα της παλιάς αμαξοστοιχίας των «Σιδηροδρόμων Θεσσαλίας» στην οποία στεγάζονταν τα γραφεία και η Λέσχη του τοπικού «Συλλόγου Φίλων του Σιδηροδρόμων», που ήταν, θα λέγαμε, η μετουσίωση της φυσιογνωμίας αυτού του πρωτοποριακού για την Ελλάδα Δήμου. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι ο «Σύλλογος Φίλων του Σιδηροδρόμου» των Τρικάλων είναι ένας από τους αντίστοιχους συλλόγους με την μεγαλύτερη δραστηριότητα και παρεμβατικότητα στην Ελλάδα, αντικατοπτρίζοντας, κατά την γνώμη μας, τον δυναμισμό και την προοδευτικότητα της κοινωνίας της πόλης αυτής.

Έτσι, η τελευταία ενέργεια του Δήμου Τρικάλων να στερήσει από τον σύλλογο αυτόν την μουσειακή αμαξοστοιχία που του είχε εκχωρηθεί, εις αναγνώριση της αξιόλογης δραστηριότητάς του και της απήχησής του στην τρικαλινή κοινωνία, μας εξέπληξε δυσάρεστα. Δεν είναι ευχάριστο να συνειδητοποιεί κανείς ότι η εντύπωση που είχε για τον Δήμο των Τρικάλων δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα. Το αίσθημα αυτό σου αφήνει μία πικρή γεύση . Κρίμα.

Θέλουμε, παρόλα αυτά, να ελπίζουμε ότι όλη αυτή η δυσάρεστη ιστορία να αποδειχθεί ότι ήταν μία λανθασμένη ενέργεια κάποιων γραφειοκρατών χωρίς άνωθεν εντολές.


Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ. του «Συλλόγου των Φίλων του Σιδηροδρόμου».

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο Γ.Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
             Π. Ράλλης                          Φ. Λυκομήτρος