Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε εν κινήσει αμαξοστοιχία - Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αίτια

εικόνα αρχείου

Το τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο από τη Δράμα στη Θεσσαλονίκη μετέφερε περίπου 30 επιβάτες εκείνη την ώρα και ακινητοποιήθηκε μερικά χιλιόμετρα πριν το τέρμα

Φωτιά σε αμαξοστοιχία της Hellenic Train, η οποία βρισκόταν εν κινήσει προσεγγίζοντας τον σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής (24/2). Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η εστία της φωτιάς, την οποία κατέσβησε άμεσα η Πυροσβεστική, ήταν σε ηλεκτρικά καλώδια.

Το τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο από τη Δράμα στη Θεσσαλονίκη μετέφερε περίπου 30 επιβάτες εκείνη την ώρα και ακινητοποιήθηκε λίγα χιλιόμετρα πριν από το τέρμα του στον σταθμό της Θεσσαλονίκης.

Μετά την κατάσβεση της φωτιάς, άλλη μηχανή από την Θεσσαλονίκη μετέβη στο σημείο και το ρυμούλκησε μέχρι το σταθμό, καθώς δεν μπορούσε να φτάσει στο σημείο ούτε λεωφορείο. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα τρένο, το οποίο χρησιμοποιείται και για την κάλυψη των αναγκών του Προαστιακού Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι περίπου πριν μία εβδομάδα αμαξοστοιχία Intercity (IC 57), η οποία κατευθυνόταν στην Αθήνα από τη Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε στην Οινόη εξαιτίας βλάβης στη μηχανή όπου και παρέμεινε επί σχεδόν 2 ώρες έως ότου μπορέσει να αναχωρήσει ξανά και οι περίπου 300 επιβάτες της να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

cnn.gr
sidirodromikanea.blogspot.com