Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Λονδίνο προς Κωνσταντινούπολη με τρένο: Αυτή η 10ήμερη σιδηροδρομική περιπέτεια είναι ένα όνειρο ενός αργού ταξιδιώτη

Τα ρομαντικά διευρωπαϊκά ταξίδια με τρένο έχουν συνδεθεί από καιρό με το Orient Express . Αλλά δεν χρειάζεται πλέον να ξοδεύετε χιλιάδες για να κάνετε αυτό το θρυλικό ταξίδι.

Από το Byway μέχρι το Tailor Made Rail, οι εταιρείες ξεπροβάλλουν για να καλύψουν την ανανεωμένη ζήτηση για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων με τρένο .
Ένα επικό ταξίδι με το τελευταίο σας μεταφέρει από το Λονδίνο στην Κωνσταντινούπολη . Ετσι δουλευει.
Μπορείτε να πάρετε το τρένο από το Λονδίνο για την Κωνσταντινούπολη;
Η 10ήμερη περιπέτεια του Tailor Made Rail για την Ευρώπη ξεκινά από το Λονδίνο προς το Eurostar των Βρυξελλών . Από εδώ, θα παραλάβετε την υπηρεσία ICE προς τη Φρανκφούρτη και θα συνδεθείτε στο τρένο για το Hauptbahnhof του Μονάχου.

Αφού διανυκτερεύσετε στη βαυαρική πρωτεύουσα, απολαύστε τη θέα στη Βαυαρική Θάλασσα και στους κυλιόμενους λόφους του Σάλτσμπουργκ από το βαγόνι με το τρένο που οδηγεί απευθείας στη Βουδαπέστη .
Σταματήστε στη Βουδαπέστη στο δρόμο σας από το Λονδίνο προς την Κωνσταντινούπολη. Canva

Μια πρωινή βόλτα κατά μήκος του Δούναβη θα σας ανανεώσει για το ταξίδι σας στο Βουκουρέστι . Αναχωρώντας από την ουγγρική πρωτεύουσα γύρω στο μεσημέρι, το τρένο ύπνου προσφέρει άνετες ιδιωτικές καμπίνες - ιδανικές αν χρειάζεστε έναν υπνάκο.

Στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας, τα κτίρια της κομμουνιστικής εποχής και τα υπερσύγχρονα κτίρια αγωνίζονται για το διάστημα δημιουργώντας ένα δυναμικό αστικό τοπίο. Περάστε τη νύχτα προτού διασχίσετε τα βουλγαρικά σύνορα με τρένο για τη Ρούσε. Εδώ, θα μεταβείτε σε μια τοπική υπηρεσία με προορισμό την πρωτεύουσα, τη Σόφια.

Εξερευνήστε τον θολωτό καθεδρικό ναό Alexander Nevsky, πιείτε έναν καφέ στην πολυσύχναστη λεωφόρο Vitosha και, στη συνέχεια, τραβήξτε μια μπουκιά για να φάτε έτοιμο για το ταξίδι σας με το τρένο που κοιμάστε στην Κωνσταντινούπολη.

Έχετε τρεις ημέρες για να εξερευνήσετε την τουρκική πόλη, από το υπέροχο τζαμί της Αγίας Σοφίας μέχρι το πολύχρωμο Μεγάλο Παζάρι. Και μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να κολυμπήσετε ακόμη και στις παραλίες της πόλης της Κωνσταντινούπολης .

Δεν είστε έτοιμοι να πάτε σπίτι ακόμα; Συνεχίστε το ταξίδι σας με το τρένο για να δείτε τις νεράιδες καμινάδες της Καππαδοκίας .

Πώς λειτουργούν τα ταξίδια με το Tailor Made Rail;

Ο σχεδιασμός μιας σιδηροδρομικής περιπέτειας σε όλη την ήπειρο μπορεί να είναι μια βαριά επιδίωξη από πλευράς logistics - αλλά εταιρείες όπως η Tailor Made Rail αφαιρούν όλο το άγχος από αυτό.

Όπως υποδηλώνει το όνομα της εταιρείας, μπορείτε να τροποποιήσετε τα δρομολόγιά της ώστε να ταιριάζουν με τις ημερομηνίες, τις προτιμώμενες στάσεις και το επίπεδο πολυτέλειας.

Το κόστος τους περιλαμβάνει μονόδρομο σιδηροδρομικό ταξίδι τυπικής κατηγορίας με κρατήσεις θέσεων ή υπνοδωματίου, καθώς και ξενοδοχείο και πρωινό σε κάθε στάση.

Στη συνέχεια, η εταιρεία συνιστά να πάρετε μια πτήση για το σπίτι, αν και μπορείτε πάντα να επιστρέψετε με τρένο εάν έχετε χρόνο για ένα μεγαλύτερο ταξίδι. Διαβάστε αυτό το άρθρο για να εμπνευστείτε από τις καλύτερες ευρωπαϊκές διαδρομές τρένων το 2023.

euronews.com
sidirodromikanea.blogspot.com