Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Αυτές οι ευρωπαϊκές χώρες δίνουν δωρεάν εισιτήρια τρένου αυτό το καλοκαίρι


Απολαύστε τα αξιοθέατα με το τρένο (Εικόνα: Getty Images/iStockphoto)

Το καλοκαίρι φαίνεται πολύ μακριά, αλλά  θα έρθει πριν το καταλάβουμε.

Ίσως σχεδιάζετε μερικά συναρπαστικά ταξίδια - κοιτάζοντας μπροστά σε πιο ηλιόλουστες και ζεστές μέρες.
Και αν τυχαίνει να είστε Γάλλος ή Γερμανός πολίτης, ίσως θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο ένα δωρεάν πρόγραμμα που τρέχει αυτό το καλοκαίρι.
Οι κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας μοιράζουν 60.000 δωρεάν εισιτήρια τρένου αυτό το καλοκαίρι σε άτομα κάτω των 27 ετών.
Έφτασε για να σηματοδοτήσει την 60ή επέτειο από τη Συνθήκη των Ηλυσίων – μια συνθήκη φιλίας μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας.
Η ιδέα είναι ότι θα προωθήσει τα ταξίδια και τις πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ των δύο χωρών.
Αν σας άρεσε το interrailing στο παρελθόν, αυτή θα μπορούσε να είναι η τέλεια ευκαιρία να ταξιδέψετε ξανά με τρένο – όλα αυτά χωρίς να κοστίζουν ούτε μια δεκάρα. Το πρόγραμμα θα προσφέρει διαδρομές μονής κατεύθυνσης - παρόμοια με τις κάρτες Interrail - και οι ταξιδιώτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα εισιτήριά τους για να μετακινηθούν και εντός των χωρών.

Οι υπουργοί Μεταφορών Clément Beaune και Volker Wissing βρίσκονται πίσω από τη νέα πρωτοβουλία και περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς μπορείτε να αποκτήσετε αυτά τα εισιτήρια πρόκειται να ανακοινωθούν σε εύθετο χρόνο.

Αυτά δεν είναι τα μόνα συναρπαστικά νέα για τα ευρωπαϊκά τρένα τελευταία.

Την περασμένη εβδομάδα, ανακοινώθηκε ότι ένα νέο «τραίνο κρασιού» θα ξεκινήσει, το οποίο θα μεταφέρει τους επιβάτες απευθείας από το Λονδίνο στο Μπορντό σε λίγες ώρες.

metro.co.uk
sidirodromikanea.blogspot.com