Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023

Αυστρία: σύγκρουση τρένων έχει ως αποτέλεσμα πυρκαγιά και κυκλοφοριακούς περιορισμούς


Δύο εμπορευματικά τρένα συγκρούστηκαν στο Fürnitz της Καρινθίας στην Αυστρία. Η σύγκρουση σημειώθηκε στις 04:23 τοπική ώρα σε περιοχή σταθμού. Αρκετά βαγόνια, καθώς και μέρος των σιδηροδρομικών γραμμών, πήραν φωτιά. Ευτυχώς, οι δύο μηχανοδηγοί που ενεπλάκησαν στο ατύχημα έφεραν μόνο ελαφρά τραύματα και μεταφέρθηκαν και οι δύο στο νοσοκομείο. Ο ÖBB είπε ότι τα αίτια του ατυχήματος είναι ακόμα ασαφή.

Νίκος Παπατόλιος


Η ÖBB Rail Cargo Group εξήγησε ότι το ατύχημα θα διακόψει την εμπορευματική κυκλοφορία. «Η κυκλοφορία των τρένων από και προς την Ιταλία είναι προς το παρόν δυνατή μόνο σε περιορισμένο βαθμό. Η λειτουργία του Villach Süd αναμένεται να περιοριστεί έως τις 25 Ιανουαρίου 2023, ώρα 00:00. Η κίνηση των τρένων από και προς τη Σλοβενία ​​δεν επηρεάζεται επί του παρόντος», δήλωσε η εταιρεία.

Διαρροή κηροζίνης

Σύμφωνα με το RCG, η σύγκρουση των δύο τρένων συνέβη πλάγια. Αυστριακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η φωτιά προκλήθηκε από περίπου 60.000 λίτρα κηροζίνης που διέρρευσαν στις γραμμές. Η κηροζίνη ήταν μέρος του φορτίου που μετακινούνταν από τα εμπορευματικά τρένα. Ευτυχώς στο σημείο έφτασε άμεσα η πυροσβεστική. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, αλλά δεν είχε σβήσει πλήρως στις 7:30 το πρωί.

.railfreight.com
sidirodromikanea.blogspot.com