Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Θεσσαλονίκη: Είδε ξανά…φως ο Επιβατικός Σταθμός του ΟΣΕ – Άρχισαν έργα εξωραϊσμού – Έρχονται δυο διαγωνισμοί


Μια ευχάριστη έκπληξη ζουν εδώ και μερικές ημέρες οι πολίτες που επιλέγουν να ταξιδέψουν με τρένο από ή προς τη Θεσσαλονίκη, καθώς μετά από πολλά χρόνια στασιμότητας έχουν ξεκινήσει και βρίσκονται σε εξέλιξη έργα εξωραϊσμού του Επιβατικού Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης.

Ρεπορτάζ: Βάσω Βεγίρη

Καταρχάς, όσον αφορά στα έργα εξωραϊσμού του Επιβατικού Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης, έχουν επισκευαστεί και ξαναλειτουργούν οι δύο μεγάλοι μαύροι πίνακες αναγγελίας των δρομολογίων που βρίσκονται πάνω από τα εκδοτήρια εισιτηρίων, οι οποίοι είχαν τοποθετηθεί πριν από περίπου 20 χρόνια ενόψει -τότε- των Ολυμπιακών Αγώνων στις «Ολυμπιακές πόλεις» αλλά ήταν ανενεργοί επί σειρά πολλών ετών.

Επί του παρόντος, όπως επισημαίνει στο GRTimes.gr ο σύμβουλος διοίκησης του ΟΣΕ, κ. Παναγιώτης Τερεζάκης, οι εν λόγω πίνακες ενημερώνουν μόνο για τις «θεωρητικές» ώρες των δρομολογίων των αμαξοστοιχιών, αλλά σύντομα θα αναβαθμιστούν και θα αναγράφουν και τους πραγματικούς χρόνους άφιξης των τρένων στον σταθμό, ενώ επίσης ανάλογη υπηρεσία θα μπορούν να έχουν οι επιβάτες και στα κινητά τους τηλέφωνα.


Περαιτέρω, μετά από πολλά επίσης χρόνια επιδιορθώθηκε και αναβαθμίστηκε με φωτισμό LED η φωτεινή οροφή μέσα στον Σταθμό, που ήταν ανενεργή επί περίπου δέκα χρόνια, κατά τα οποία ο φωτισμός γινόταν με προβολείς τοποθετημένους σε κομβικά σημεία.

Έρχονται δυο διαγωνισμοί

Οι παρεμβάσεις αυτές έγιναν με ίδια μέσα-κεφάλαια και σύμφωνα με τον κ. Τερεζάκη είναι της τάξης των 30.000 ευρώ, ενώ στο προσεχές διάστημα θα προκηρυχθούν διαγωνισμοί για δύο σημαντικές παρεμβάσεις εξωραϊσμού-αναβάθμισης του σταθμού:
Για όλα τα στέγαστρα στις αποβάθρες η παρέμβαση θα είναι της τάξης των 200.000 ευρώ
Για αντικατάσταση των δαπέδων στις αποβάθρες με την εγκατάσταση αντιολισθητικών δαπέδων, μια παρέμβαση της τάξης των 250.000 ευρώ

Σύμφωνα πάντοτε με τον κ. Τερεζάκη τα τεύχη των εν λόγω διαγωνισμών βρίσκονται στη φάση της προετοιμασίας. Παράλληλα θα γίνει και η δέσμευση των αναγκαίων κεφαλαίων και οι δυο αυτοί διαγωνισμοί αναμένεται να βγουν στον «αέρα» τον Απρίλιο, με στόχο να έχουν αναλάβει εργολάβοι τον Σεπτέμβριο ή το αργότερο τον Οκτώβριο.

grtimes.gr
sidirodromikanea.blogspot.com

«Σ.Ν.» Μας διαβάζουν και μας αντιγράφουν…