Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

Για τον Πλαταμώνα: Δυστυχώς αυτό που απευχόμασταν τελικά αποφασίστηκε!

Διαχρονικά και ιστορικά, παντού και πάντοτε, εκτός τόπου και χρόνου!
Γράφει ο Σωτήρης Βενέτης

Αγαπητά Σιδηροδρομικά Νέα
Ο Δήμος Δίου – Ολύμπου σε αγαστή συνεργασία με τη διαχειρίστρια της «σιδηροδρομικής γης» Γαιαοσέ και φυσικά με τις «ευλογίες» των αρμοδίων του Υπομεδί και μιας, μάλλον… «επιβατοφοβικής», Χελλενικτρέιν, παρέδωσαν το πολύτιμο και πολύ δύσκολο να «ανακτηθεί», σιδηροδρομικό έδαφος που εδράζεται η σιδηροδρομική, εκτός λειτουργίας δυστυχώς από το 2004, γραμμή, Νέοι Πόροι – Σιδηροδρομικός Σταθμός Πλαταμώνα – Σήραγγα Πλαταμώνα, στην τοπική δημοτική αρχή προκειμένου να «@σελγήσει» μεταφορικώς επ’ αυτής, «αναπλάθοντάς» την σε δρόμο… «ήπιας κυκλοφορίας»!


Τι γαργαλιστικά εύηχες εκφράσεις έχει επινοήσει το «correct» πολιτικό μας σύστημα για να νανουρίζει έτι περισσότερο κάποιους από αυτούς που θα καλούσαμε «ανυποψίαστους» συμπολίτες μας! «Ήπια», λένε, θα είναι «η κυκλοφορία των οχημάτων»! Σαν να ακούς σε «χαμηλά» νετσιμπέλ τις «Τέσσερις Εποχές» του Vivaldi, απολαμβάνοντας παγωμένη γαλλική champagne σε βεράντα, ατενίζοντας τις μαγευτικές ακτές και θάλασσες της Καραϊβικής, ένα ξάστερο βραδινό με πανσέληνο! Ούτε μαρσαρίσματα από τις μηχανές των ΙΧ και των μοτοσυκλετών, ούτε δυνατές μουσικές από τα ανοικτά παράθυρα, ούτε φωνασκίες και δυνατά χάχανα, ούτε μέθη, ούτε καυγάδες για το επικείμενο μποτιλιάρισμα και τη μάχη για μια θέση παράνομης στάθμευσης, ούτε κίνηση αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών τις μεταμεσονύκτιες ώρες έως το ξημέρωμα! Δηλαδή οι Θεσσαλοί ή οποιοιδήποτε άλλοι, προερχόμενοι από τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα, τα Φάρσαλα, τη Λάρισα ή έτερο τόπο, αν άφηναν τα ΙΧ τους σε χώρο στάθμευσης αρκετά μακριά από τον Πλαταμώνα, ή ακόμα καλύτερα έξω από το σπίτι τους και προσέγγιζαν τον Πλαταμώνα μόνο με το προαστιακό τραίνο, ο οποίο, σημειωτέον, θα κυλούσε από τους Νέους Πόρους στον Πλαταμώνα και στις ακτές του, μέχρι τη παρακείμενη σήραγγα με… ήπιο τρόπο και ταχύτητα, αυτό δεν θα… «ανάπλαθε» τον Πλαταμώνα, αλλά θα τον… καταδίκαζε στην αιώνια «κόλαση» του, «μακριά από τον τόπο μας», «σατανικού», σιδηροδρόμου!

Σε μια εποχή που η βενζίνη και εν γένει τα καύσιμα είναι αδιανόητα ακριβά, σε μια εποχή που όλες οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο, ιδικά των πλέον προηγμένων ευρωπαϊκών κρατών προκρίνουν τον σιδηρόδρομο έναντι οποιασδήποτε άλλης προαστιακής και υπεραστικής μετακίνησης, οι ημέτεροι κινούνται αντίστροφα στον χρόνο και στις παγκόσμιες εξελίξεις! Αν συμφωνούν λοιπόν οι τοπικοί επιχειρηματίες των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης, οι τοπικοί επιχειρηματίες ενοικιαζόμενων και τουριστικών καταλυμάτων, οι τοπικοί σύλλογοι εργαζομένων και δραστηριοποιούμενων στην περιοχή και εν γένει οι κάτοικοι και παραθεριστές των Νέων Πόρων, του Πλαταμώνα και των ευρύτερων γύρω περιοχών, ας επικροτήσουν την απόφαση, επανεκλέγοντας τους τοπικούς (ή και της κεντρικής πολιτικής σκηνής) παράγοντες που τους επιφύλασσαν αυτό το μέλλον δια αυτής της απόφασης! Αν διαφωνούν όμως, ας τους στείλουν στο ερμάριο της ιστορίας μια για πάντα! Οι εκλογές έρχονται…

Με εκτίμηση,

Σ. Βενέτης

sidirodromikanea.blogspot.com