Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Μελέτη αποκαλύπτει πού στην Ευρώπη τα ταξίδια με τρένο είναι πιο γρήγορα από τι με αεροπλάνο


Σε μια μελέτη που διεξήχθη από τον ιστότοπο προγραμματισμού διακοπών Omio , τα σιδηροδρομικά και αεροπορικά ταξίδια συγκρίθηκαν με βάση διάφορες μεταβλητές για να καθοριστεί εάν τα δρομολόγια με τρένο είναι πραγματικά ταχύτερα από ό,τι με αεροπλάνο.

ΜΑΡΙΑ ΒΑΛΕΝΘΙΑ

Η διάρκεια των ταξιδιών, η απόσταση του αεροδρομίου/σιδηροδρομικού σταθμού από το κέντρο της πόλης, οι ελάχιστες ώρες check-in, ακόμη και η ποσότητα των εκπομπών άνθρακα που παράγονται από κάθε τρόπο μεταφοράς συμπεριλήφθηκαν στη μελέτη.

Η μελέτη ανακάλυψε 27 ευρωπαϊκές διαδρομές τρένων που ήταν ταχύτερες. 
Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα πιο δημοφιλή:

Λονδίνο προς Παρίσι: Εξοικονόμηση χρόνου – 108 λεπτά

Το ταξίδι με τρένο από το Λονδίνο στο Παρίσι διαρκεί 136 λεπτά, ενώ η πτήση διαρκεί 70 λεπτά. Όταν λαμβάνετε υπόψη τους χρόνους αναμονής των αεροδρομίων και την απόσταση που πρέπει να διανύσουν οι επιβάτες για να φτάσουν στα αεροδρόμια και στις δύο πόλεις, τα ταξίδια με τρένο είναι μια καταπληκτική επιλογή.
Ένα εισιτήριο απλής μετάβασης Eurostar από το Λονδίνο στο Παρίσι την άνοιξη κοστίζει 84 δολάρια, ενώ το φθηνότερο εισιτήριο αυθημερόν στην British Airways κοστίζει 122 δολάρια.


Φρανκφούρτη προς Κολωνία: Εξοικονόμηση χρόνου – 124 λεπτά

Η διαδρομή με το τρένο από τη Φρανκφούρτη στην Κολωνία εξοικονομεί στους ταξιδιώτες σχεδόν 2 ώρες! Τα τρένα υψηλής ταχύτητας στη Γερμανία είναι εξαιρετικά και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις μεταξύ των δύο πόλεων. Αυτό σημαίνει ότι θα σας πάρει 30 λεπτά περισσότερο με αεροπλάνο από ό,τι με τρένο, επειδή πρέπει να προλάβετε μια πτήση ανταπόκρισης.
Μπορείτε να αγοράσετε ένα εισιτήριο τρένου μεταξύ των δύο θέσεων ένα Σάββατο του Ιανουαρίου από την Deutsche Bahn για λιγότερο από $20. Η ταχύτερη πτήση που θα μπορούσαμε να εντοπίσουμε για την ίδια ημερομηνία είναι με τη Lufthansa, η οποία κάνει στάση στο Μόναχο για μία ώρα και 20 λεπτά και κοστίζει 232 δολάρια.

Λονδίνο προς Βρυξέλλες: Εξοικονόμηση χρόνου – 136 λεπτά

Μια διαδρομή με τρένο από το Λονδίνο στις Βρυξέλλες διαρκεί 121 λεπτά, αλλά μια πτήση διαρκεί 65 λεπτά. Ωστόσο, εάν αφήσετε τουλάχιστον 90 λεπτά για να κάνετε check in στο αεροδρόμιο και 117 λεπτά για να φτάσετε από και προς το αεροδρόμιο, το τρένο βγαίνει μπροστά.

Η καλύτερη συμφωνία που βρήκαμε ήταν με το Eurostar. Ένα Σάββατο του Ιουνίου, ένα εισιτήριο απλής μετάβασης κοστίζει 79 δολάρια και περιλαμβάνει δύο αποσκευές και μια χειραποσκευή, καθώς και δωρεάν Wi-Fi. Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν ηλεκτρονικά, τηλεφωνικά ή αυτοπροσώπως στο σταθμό. Μια απευθείας πτήση της British Airways για την ίδια ημερομηνία κοστίζει 66 $.


Ρώμη προς Νάπολη: Εξοικονόμηση χρόνου – 87 λεπτά

Μια διαδρομή με το τρένο μεταξύ των ιταλικών πόλεων της Ρώμης και της Νάπολης διαρκεί μόνο 20 λεπτά περισσότερο από μια πτήση, και και οι δύο πόλεις έχουν σταθμούς που είναι εξαιρετικά κοντά στα κέντρα των πόλεων, ενώ η πρόσβαση στα αεροδρόμια δεν είναι τόσο βολική.
Η Trenitalia μεταφέρει τους επιβάτες από τη Ρώμη στη Νάπολη σε 2 ώρες και 44 λεπτά για λιγότερο από 15 $. Μια πτήση ITA διάρκειας 50 λεπτών μεταξύ των ίδιων σημείων κοστίζει 98 $.

travelinglifestyle.net
sidirodromikanea.blogspot.com