Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

ΗΠΑ: Η ετήσια έκθεση μοντέλων τρένων προσέλκυσε χιλιάδες μέλη της κοινότητας όλων των ηλικιών.

Η λέσχη Lansing Model Railroad φιλοξένησε το ετήσιο Lansing Train Show στο περίπτερο του MSU την Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2022.

Λάτρεις από όλη την πολιτεία ήρθαν για να αγοράσουν, να πουλήσουν και να επιδείξουν τα τρένα τους σε άλλους χομπίστες και εμπόρους. Πολλοί πωλητές ακολούθησαν το Lansing Train Show μέσα από τις πολλές τοποθεσίες του στο Lansing - μεταφέροντας την ιστορία του χόμπι στους νέους που το βλέπουν για πρώτη φορά.
Άλεξ Γουόλτερς

Την Κυριακή, 13 Νοεμβρίου, το Pavilion for Agriculture του MSU φιλοξένησε την ετήσια έκθεση μοντέλων τρένων Lansing Model Railroad Club ή LMRC.

Η λέσχη φιλοξενεί την παράσταση κάθε Νοέμβριο από τότε που ιδρύθηκε το 1955. Αρχικά, η λέσχη και η εκπομπή λειτουργούσαν σε έναν εκτός χρήσης επιβατικό σιδηροδρομικό σταθμό στο Λάνσινγκ.
Ο Kurt Wilson παρακολουθεί παραστάσεις του LMRC για περισσότερο από μια δεκαετία, από τότε που ξαναεπισκέφτηκε την παιδική του αγάπη για τα τρένα. Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την κατασκευή πολύπλοκων διατάξεων. στο σπίτι του έχει διάταξη κλίμακας Ο που μπορεί να τρέξει έως και έξι τρένα ταυτόχρονα.

Ο δημιουργός διάταξης Kurt Wilson παρουσιάζει φωτογραφίες της διάταξης του σπιτιού του κατά τη διάρκεια του ετήσιου Lansing Train Show που χορηγείται από το Lansing Model Railroad Club την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022 στο MSU Pavilion.— Alex Walters | Τα Κρατικά Νέα

Οι διοργανωτές υπολόγισαν ότι υπήρχαν μεταξύ 2.700 και 3.000 παρευρισκόμενοι. Τα περισσότερα ήταν είτε μικρά παιδιά συνοδευόμενα από γονείς είτε μεγαλύτεροι χομπίστες που, όπως ο Wilson, είχαν ανακαλύψει ξανά την αγάπη τους για τα μοντέλα τρένων καθώς γερνούσαν.

«Έχουμε ανθρώπους που είναι λίγο αργότερα στη ζωή, στα τέλη της δεκαετίας του 30 ή στα 40», είπε ο πρόεδρος του LMRC, Τιμ Τσάιλντς. «Ίσως να είχαν ενδιαφέρον όταν ήταν νεότεροι, μετά πράγματα όπως το να πάνε στο κολέγιο, να βρουν δουλειά, να δημιουργήσουν οικογένεια, όλα αυτά τα πράγματα εμπόδιζαν. Τώρα που έχουν το χρόνο και τα χρήματα επιστρέφουν στο χόμπι».
Ο Tim Childs, ο πρόεδρος του Lansing Model Railroad Club, κατά τη διάρκεια του ετήσιου Lansing Train Show του συλλόγου την Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2022 στο περίπτερο MSU.

Ο Άλαν Βινς γέλασε καθώς είπε ότι «χρειαζόταν μια δικαιολογία για να έρθει στην έκθεση του τρένου», οπότε δανείστηκε τον ανιψιό του για την ημέρα.

Ο Leland Griffith, ο «εννιάμιση ετών» ανιψιός του Vince, μαγεύτηκε από τους μηχανικούς των τρένων στην πρώτη του έκθεση τρένων.

Ο Γκρίφιθ είπε ότι ήταν γοητευμένος από όλα τα είδη μετακίνησης και ότι ήλπιζε να γίνει κάποια μέρα μηχανικός που σχεδιάζει τρένα πλήρους μεγέθους.

Ο Bob Knight, ένας συμμετέχων που επισκευάζει μοντέλα τρένων για περισσότερα από 30 χρόνια, είπε ότι το να βλέπεις τα μικρά παιδιά να γοητεύονται από τις οθόνες είναι καθησυχαστικό, καθώς «δείχνει ότι το χόμπι (του) έχει μέλλον».

Η παράσταση δεν ήταν μόνο για όσους ήλπιζαν να δουν τα τρένα σε δράση – ήταν επίσης μια αγορά, με σχεδόν 200 αντιπροσώπους που πουλούσαν και εμπορεύονταν μοντέλα τρένων και τοπίων. Μερικοί έμποροι αντιπροσώπευαν καταστήματα ή διαδικτυακούς λιανοπωλητές, ενώ άλλοι ήταν απλώς άτομα που πουλούσαν και εμπορεύονται για να αναπτύξουν τις συλλογές τους και να εμπλακούν στην κοινότητα.

Ο John McAuliffe, ένας έμπορος, παζαρεύει με έναν πελάτη κατά τη διάρκεια του ετήσιου Lansing Train Show που χορηγείται από το Lansing Model Railroad Club την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022 στο περίπτερο MSU.

Ο Terry Reese, ο οποίος είναι πωλητής σε εκθέσεις LMRC για επτά χρόνια, είπε ότι του αρέσει να ψάχνει για σπάνια αντικείμενα, μερικές φορές μάλιστα να ξοδεύει χρόνια ψάχνοντας για συγκεκριμένα εξαρτήματα.

statenews.com
sidirodromikanea.blogspot.com