Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

Με νέο «σιδηροδρομικό χάος» απειλείται η Βρετανία - Σε απεργία οι εργαζόμενοι 14 εταιρειών.

 
Σε απεργιακές κινητοποιήσεις θα κατέλθουν στις αρχές Νοεμβρίου οι εργαζόμενοι σε 14 σιδηροδρομικές εταιρείες της Μεγάλης Βρετανίας, μετά την αποτυχία στις διαπραγματεύσεις μεταξύ συνδικάτων και εργοδοσίας αναφορικά με τις αμοιβές, τη διασφάλιση των θέσεων απασχόλησης και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το Reuters, το βρετανικό συνδικάτο σιδηροδρομικών RMT προκήρυξε απεργιακές κινητοποιήσεις στις 3 και 5 Νοεμβρίου, με την ηγεσία του να αναφέρει πως «παρά τις επανειλημμένες διαπραγματεύσεις, η Rail Delivery Group απέτυχε να προσφέρει στους εργαζόμενος οποιαδήποτε δέσμευση για τις αμοιβές και τις συνθήκες εργασίας.

Παράλληλα, το συνδικάτο ανέφερε πως η Ένωση των εργοδοτών συμπεριφέρθηκε «εντελώς παράλογα» κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, χωρίς να δείξει καμία διάθεση υπαναχώρησης από τις θέσεις της.

Όπως σημειώνει το Reuters, οι απεργιακές κινητοποιήσεις του Νοεμβρίου θα συμπέσουν με τις κινητοποιήσεις εργαζομένων σε άλλες εταιρείες του κλάδου, όπως οι Network Rail, London Underground και Overground, απειλώντας με ένα ακόμα «σιδηροδρομικό χάος» την Μεγάλη Βρετανία.

insider.gr
sidirodromikanea.blogspot.com