Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Ολλανδία: Εκτροχιάστηκε τρένο intercity με 250 επιβάτες


Το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, στην επαρχία Λίμπουργκ της νοτιοανατολικής Ολλανδίας - Δεν υπήρξαν τραυματίες
Μια αμαξοστοιχία ιντερσίτι με 250 επιβάτες εκτροχιάστηκε τα ξημερώματα της Κυριακής μεταξύ των περιοχών Βέερτ και Χάλεν, στο Λίμπουργκ της νοτιοανατολικής Ολλανδίας. Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας δήλωσε ότι δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Πολλοί από τους επιβάτες ήταν νέοι άνθρωποι που επέστρεφαν από μια μεγάλη γιορτή στο Βέερτ. Σύμφωνα με την ενημέρωση, οι επιβάτες περίμεναν μια αμαξοστοιχία αντικατάστασης η οποία θα τους μετέφερε τους ταξιδιώτες στην πόλη Σάστερεν, όπου θα τους παραλάμβαναν λεωφορεία για να τους μεταφέρουν στους προορισμούς τους.

Το μπροστινό τμήμα της αμαξοστοιχίας εκτροχιάστηκε για άγνωστους λόγους, ενώ τα αίτια του εκτροχιασμού τελούν υπό διερεύνηση.

Στο σημείο έσπευσαν πολλές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Αρχικά θεωρήθηκε ότι στο τρένο επέβαιναν 500 επιβάτες, αλλά αργότερα αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για ανακριβή εκτίμηση. Μετά τον εκτροχιασμό, ο επικεφαλής ελεγκτής έκανε μια περιήγηση στο τρένο και διαπίστωσε πως υπήρχαν περίπου 250 επιβάτες. Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής σημείωσε επίσης ότι κανείς δεν είχε τραυματιστεί.

protothema.gr
sidirodromikanea.blogspot.com