Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

Δράμα: Καθαρισμός του χώρου του ΟΣΕ από την ανεξέλεγκτη βλάστηση

Με ένα γενικό πρόγραμμα εργολαβίας σε όλη τη χώρα, ο ΟΣΕ ξεκινήσει να καθαρίζει τους σιδηροδρομικούς σταθμούς από την ανεξέλεγκτη βλάστηση.

Όπως είναι γνωστό στους περισσότερους Δραμινούς, ο χώρος του σιδηροδρομικού σταθμού Δράμας, βρίθει από ανεξέλεγκτη βλάστηση. Αυτό, μπορεί μεν να είναι ένα καλό σημάδι για τη φύση, παρ’ όλα αυτά, για χώρους του είδους δεν ενδείκνυται ιδιαίτερα.

Η Δράμα, είναι μια πόλη της οποίας ο ιστορικός σιδηροδρομικός σταθμός της κάποτε ήταν γεμάτος από ζωή. Πλέον, όσο περνάει ο καιρός, ο χώρος εγκαταλείπεται σταδιακά, καθώς το τρένο από τη Θεσσαλονίκη φτάνει μέχρι τη Δράμα το βράδυ και αναχωρεί πάλι την επόμενη ημέρα τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ο μεγάλος αυτός χώρος, με τα χρόνια, έχει καταντήσει πια ένα νεκροταφείο από παλιά τρένα, όπου βέβαια εκεί, κρυβόντουσαν και μεγάλοι θησαυροί, όπως η γνωστή μας εστιάμαξα του Orient Express, η οποία τελικά μετά από μεγάλες προσπάθειες που την περιέσωσαν τα μέλη του ΜΕΑΣ ΗΦΑΙΣΤΟΣ Σιδηροδρομικών Δράμας, έφτασε να ανακαινιστεί από τον ΟΣΕ και να επανέλθει στο Μουσείο Τρένων Δράμας που έχει δημιουργήσει ο Σύλλογος.

Μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι, όλα τα παλιά βαγόνια είναι ιδιοκτησίας του ΟΣΕ, η οποία επί της ουσίας βρίσκεται πεταμένη εκεί και φυσικά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Η αλήθεια είναι ότι, ο χώρος αυτός έχει πολλά χρόνια να καθαριστεί από τη βλάστηση και αυτό είναι πολύ σημαντικό που γίνεται έστω και αργά.

proinos-typos.gr
sidirodromikanea.blogspot.com