Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022

Η ΕΕ θα ανοίξει πρόσκληση για τη χορήγηση 35.000 δωρεάν σιδηροδρομικών καρτών για νέους τον Οκτώβριο

Οι νέοι άνω των 18 ετών σε όλες τις χώρες Erasmus+, Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Βόρεια Μακεδονία, Σερβία, Νορβηγία και Τουρκία, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για δωρεάν σιδηροδρομική κάρτα για να εξερευνήσουν την Ευρώπη και τον πλούσιο πολιτισμό της, με την πρόσκληση να είναι ανοιχτή από τις 11 Οκτωβρίου έως 25 Οκτωβρίου από το πρόγραμμα ταξιδιών για νέους, 


Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για να κερδίσουν οι υποψήφιοι αυτό το ταξιδιωτικό πάσο, θα πρέπει να απαντήσουν σε πέντε ερωτήσεις κουίζ και σε μια θυγατρική, αναφέρει το SchengenVisaInfo.com .

«Για δεύτερη φορά φέτος, το DiscoverEU θα προσφέρει μια εμπλουτιστική εμπειρία σε 35.000 νέους ανθρώπους, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στην ήπειρο, να ανακαλύψουν νέους πολιτισμούς, να δημιουργήσουν νέες φιλίες. Η προώθηση των πολιτιστικών ανταλλαγών μέσω βιώσιμων ταξιδιών δεν θα μπορούσε να είναι πιο σημαντική από ό,τι είναι σήμερα», δήλωσε η Επίτροπος για την Εκπαίδευση, την Έρευνα και τη Νεολαία, Μαρίγια Γκάμπριελ.

Όσοι έχουν περάσει με επιτυχία το κουίζ επιλογής και έχουν γεννηθεί μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και 31ης Δεκεμβρίου 2004, θα μπορούν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη για έως και 30 ημέρες, από την 1η Μαρτίου 2023 έως τις 29 Φεβρουαρίου 2024.

Οι αποδέκτες θα συνεχίσουν επίσης να επωφελούνται από μια εκπτωτική κάρτα με περισσότερες από 40.000 δυνατότητες για εκπτώσεις σε δημόσια μέσα μεταφοράς, διαμονή, φαγητό, πολιτισμό, αθλήματα και άλλες υπηρεσίες σε όλη την ΕΕ.

Νωρίτερα φέτος, το DiscoverEU αποκάλυψε ότι θα παράσχει 10.000 επιπλέον σιδηροδρομικές κάρτες σε άτομα ηλικίας από 18 έως 20 ετών από τις χώρες Erasmus+, καθώς και σε αρκετές άλλες. Αυτό ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των εισιτηρίων που προσφέρονται στους νέους για το 2022 σε 70.000.

«Στο πνεύμα της ανακήρυξης του 2022 από την Επιτροπή ως Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας, το DiscoverEU επιστρέφει, μεγαλύτερο από ποτέ, με νέες ευκαιρίες για τους νέους να πάρουν τρένο, να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, να επεκτείνουν τη μάθησή τους, να εμπλουτίσουν τις εμπειρίες τους και να συναντήσουν Ευρωπαίους συμπολίτες τους ενώ ταξιδεύοντας σιδηροδρομικώς από τον Μάρτιο του 2022», είπε ο Επίτροπος πέρυσι σχετικά με το πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα επωφελές για τους φοιτητές, οι οποίοι μπορούν να ανακαλύψουν την ΕΕ και να χρησιμοποιήσουν εκπτώσεις για διαφορετικές υπηρεσίες και αξιοθέατα ενώ ταξιδεύουν πράσινο – ένα ζήτημα που απασχολεί πραγματικά την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ένωση προτρέπει τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν περισσότερο το τρένο, περιορίζοντας τις μετακινήσεις με αυτοκίνητο ή αεροπλάνο, λόγω της υψηλής ρύπανσης του αέρα.

schengenvisainfo.com
sidirodromikanea.blogspot.com