Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022

Πάτρα – Κάτω Αχαΐα: Προαστιακός «γιοκ»…αφού όλο κάτι χαλάει!

Μετά την ανάρρωση, χάλασε το τρένο για Κάτω Αχαΐα – Το δρομολόγιο σταματάει στα Καμίνια μέχρι νεωτέρας.
Δεν πρόλαβε να επαναλειτουργήσει το δρομολόγιο του προαστιακού σιδηρόδρομου προς Καμίνια και Κάτω Αχαΐα από τις απουσίες του προσωπικού που είχε νοσήσει από κορονοϊό και χθες τέθηκε ξανά εκτός λειτουργίας για τεχνικούς λόγους και μάλιστα επ΄αόριστον. Σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Trains, το δρομολόγιο από Πάτρα (Αγ. Ανδρέα) προς Κάτω Αχαΐα, θα σταματά μέχρι νεωτέρας στα Καμίνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες που όμως δεν είχαν επιβεβαιωθεί από την εταιρεία, αλλά καταγράφηκαν από χρήστες του προαστιακού, την περασμένη Δευτέρα το απόγευμα, σημειώθηκε βλάβη στον συρμό που εξυπηρετούσε τη γραμμή από Πάτρα προς Κάτω Αχαΐα.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα, η γραμμή εξυπηρετείτο από λεωφορεία λόγω νόσησης του προσωπικού καμπίνας με κορονοϊό.

Η γραμμή του προαστιακού στην Πάτρα, αντιμετωπίζει και προβλήματα με καθυστερήσεις στον βόρειο κλάδο, προς Ρίο, γεγονός που επισημαίνεται αρκετές φορές από χρήστες.

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα, η Hellenic Train A.E. αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα με αποτέλεσμα η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) να γίνεται αποδέκτης πλήθους παραπόνων επιβατών που αφορούν καθυστερήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων, τα οποία μάλιστα τείνουν να πάρουν μόνιμο χαρακτήρα .

Χθες η εταιρεία κλήθηκε σε ακρόαση από την Ολομέλεια της ΡΑΣ λόγω της ολιγωρίας που επέδειξε στο αίτημα παροχής πληροφοριών για τις ακυρώσεις και τις καθυστερήσεις δρομολογίων στον προαστιακό σιδηρόδρομο Αθηνών και Θεσσαλονίκης, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΡΑΣ.

pelop.gr
sidirodromikanea.blogspot.com