Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022

Τρένο μήκους 3,5 χιλιομέτρων των Ινδικών σιδηροδρόμων με 295 βαγόνια. Βίντεο.



Το Super Vasuki μετέφερε άνθρακα από το Korba στο Chhattisgarh στο Rajnandgao στο Nagpur στις 15 Αυγούστου, στο πλαίσιο των εορτασμών για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας. Το τρένο έφυγε από την Κόρμπα στις 13:50 και χρειάστηκε 11.20 ώρες για να διανύσει την απόσταση των 267 χιλιομέτρων. Πέντε εμπορευματικά τρένα συνδυάστηκαν σε μια σύνδεση για να δημιουργήσουν το υπερτρένο.

Το εμπορευματικό τρένο πήρε το όνομά του από τον Βασούκι, τον ινδουιστικό θεό των φιδιών. Το φίδι του Σίβα, ο Βασούκι, απεικονίζεται σαν να βρίσκεται γύρω από το λαιμό του. Λέγεται ότι το φίδι έχει ένα στολίδι στο κεφάλι του που ονομάζεται Nagamani.

Ο εθνικός μεταφορέας ισχυρίστηκε ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη και βαρύτερη εμπορευματική αμαξοστοιχία που έχει χρησιμοποιήσει ποτέ οι Σιδηρόδρομοι και ότι διασχίζει έναν σταθμό σε περίπου τέσσερα λεπτά.


Προκειμένου να αποφευχθούν οι ελλείψεις καυσίμων για τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, οι Σιδηρόδρομοι σκοπεύουν να υιοθετούν μεγαλύτερα εμπορευματικά τρένα πιο συχνά, ιδίως για τη μεταφορά άνθρακα κατά την περίοδο υψηλής ζήτησης.




livemint.com
sidirodromikanea.blogspot.com