Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

Αυτός ο χάρτης δείχνει όλα τα πιο cool νέα τρένα της Ευρώπης

Τα νέα διευρωπαϊκά νυχτερινά τρένα συνδέουν το Παρίσι με τη Βουδαπέστη και το Άμστερνταμ με τη Ρώμη

Η ιδέα είναι υπέροχα απλή: επιβιβαστείτε σε ένα τρένο και κοιμηθείτε, διανύετε τεράστιες αποστάσεις ενώ κάνετε τα πόδια σας και μετά ξυπνήστε κάπου αλλού εντελώς. Το 2022, μετά από δεκαετίες εκτός μόδας, τα τρένα ύπνου επιστρέφουν με πολύ μεγάλο ρυθμό. Γινόμαστε μάρτυρες μιας ολοζώντανης ευρωπαϊκής αναγέννησης του τρένου ύπνου, με νέες διαδρομές (και σχέδια για ακόμη περισσότερα) να φαίνονται να εμφανίζονται καθημερινά.

Σε αυτόν τον χάρτη, σχεδιάσαμε τις πέντε νέες διαδρομές για τις οποίες πρέπει να γνωρίζετε, ώστε να μπορείτε να σχεδιάσετε την επόμενη περιπέτειά σας χωρίς πτήση. Διαβάστε περισσότερα για καθένα από αυτά παρακάτω. Και αν εξακολουθείτε να θέλετε να πείσετε, ορίστε γιατί θα πρέπει να αλλάξετε πτήσεις με τρένα ύπνου στο επόμενο ευρωπαϊκό ταξίδι σας.



1. Παρίσι προς Βιέννη, Βουδαπέστη και Ρουμανία

Γνωρίστε το Nightjet : μια κοινοπραξία φορέων εκμετάλλευσης τρένων από διαφορετικές χώρες, σαν τους Avengers, αλλά με τρένα για ύπνο. Δημιουργεί νέες διαδρομές σε όλο το μαγαζί και ένα υπερ-ρομαντικό ταξιδεύει σε όλη την Ευρώπη – από τις λεωφόρους και τα νυχτερινά κέντρα του Παρισιού μέχρι τα κάστρα της Τρανσυλβανίας και τη φοιτητική φασαρία του Cluj-Napoca στη Ρουμανία. Η πλήρης περιπέτεια περιλαμβάνει όχι ένα αλλά δύο νυχτερινά τρένα, που περνούν από το Στρασβούργο, το Μόναχο , το Σάλτσμπουργκ και τη Βουδαπέστη – καθώς και μια μονοήμερη στάση στη Βιέννη , ώστε να μπορείτε να επικεντρωθείτε σε ένα σωρό μπαρόκ αρχιτεκτονικής.

2. Άμστερνταμ προς Κολωνία και Ζυρίχη

Αυτή η έξυπνη νέα διαδρομή Α-προς-Ζ στρίβει νότια από το Φράγμα , μέσω των πόλεων Άρνεμ, Ντίσελντορφ , Κολωνίας και Φρανκφούρτης πριν κατευθυνθεί νότια προς τη Βασιλεία και τη Ζυρίχη . Επιπλέον, ένα ολόκληρο διαμέρισμα – το καθένα με το δικό του μπάνιο και δωρεάν πρωινό – κοστίζει μόλις 90 € (77 £). Τρελά πράγματα.
Εικονογράφηση: Eynon Jones

3. Βρυξέλλες προς Άμστερνταμ, Βερολίνο και Πράγα

Στη συνέχεια, υπάρχει η European Sleeper , μια νέα εταιρεία που εκτελεί τρένα από τις Βρυξέλλες στην Πράγα μέσω Αμβέρσας, Άμστερνταμ, Βερολίνου και Δρέσδης. Με ξαπλωμένα κρεβάτια και δωρεάν πρωινό για όλους, το European Sleeper στοχεύει να συνδέσει πολλές από τις πιο ζωντανές πόλεις της ηπείρου με πολυτελή – και εκπληκτικά φθηνή – μόδα.

4. Αμβούργο προς Στοκχόλμη

Το υπάρχον δίκτυο EuroNight ενισχύεται με μια νέα διαδρομή ύπνου μεταξύ Στοκχόλμης και Αμβούργου – και θα τροφοδοτείται εξ ολοκλήρου από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αυτό διευθύνεται από τη σουηδική εταιρεία SJ και κάνει στάση στις μητροπόλεις Scandi και στους πολιτιστικούς κόμβους Κοπεγχάγης , Odense, Malmö και Gothenburg κατά μήκος της διαδρομής.

5. Ζυρίχη προς Μιλάνο και Ρώμη

Αργότερα φέτος, ένα νέο νυχτερινό τρένο μεταξύ Ζυρίχης και Ρώμης έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε λειτουργία. Αυτός είναι ένας άλλος εξαιρετικός αριθμός Nightjet. Ενώ οι ακριβείς λεπτομέρειες εξακολουθούν να ξεκαθαρίζονται, η διαδρομή των οκτώμισι ωρών αναμένεται να περιλαμβάνει μια στάση στο Μιλάνο . Συνδέστε το με τη διαδρομή Άμστερνταμ-Ζυρίχη και θα μπορούσατε να πίνετε εσπρέσο στην Αιώνια Πόλη μεθαύριο. Πραγματικά εξαιρετικό .

.timeout.com
sidirodromikanea.blogspot.com