Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

Ευρώπη: Ποια χώρα θα προσφέρει δωρεάν ορισμένα ταξίδια με τρένο

 Το μέτρο έρχεται σε μια προσπάθεια ανακούφισης των πολιτών από τον καλπάζοντα πληθωρισμό

Οι τιμές των δημόσιων μεταφορών σε όλη την Ισπανία έχουν ήδη μειωθεί στο μισό λόγω της ραγδαίας αύξησης των τιμών ενέργειας και του πληθωρισμού.
Τώρα η κυβέρνηση ανακοίνωσε περαιτέρω εκπτώσεις που φτάνουν ακόμα και το 100% της τιμής. Πιο συγκεκριμένα, από τον Σεπτέμβριο, οι πολίτες θα μπορούν να ταξιδεύουν με διάφορα τρένα του δημόσιου φορέα της χώρας χωρίς να πληρώνουν απολύτως τίποτα. Ο πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε ότι το μέτρο θα ξεκινήσει από την 1η Σεπτεμβρίου με ισχύ έως το τέλος του έτους και θα αφορά εισιτήρια πολλαπλών ταξιδιών (10 ταξίδια με επιστροφή). Στο πλαίσιο αυτό, εξαιρούνται εισιτήρια που αφορούν ένα μόνο ταξίδι ή ταξίδια πολύ μεγάλων αποστάσεων.

«Αυτό το μέτρο ενθαρρύνει στο μέγιστο τη χρήση αυτού του είδους δημόσιων συγκοινωνιών για την εξασφάλιση της αναγκαίας καθημερινής μετακίνησης με ένα ασφαλές, αξιόπιστο, άνετο, οικονομικό και βιώσιμο μέσο μεταφοράς, εν μέσω των έκτακτων συνθηκών της σταθερής αύξησης των τιμών της ενέργειας και των καυσίμων», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ισπανικό υπουργείο Μεταφορών. Η Ισπανία δεν είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που έχει λάβει μέτρα για τη μείωση του κόστους των μέσων μαζικής μεταφοράς. Τον περασμένο μήνα, η Γερμανία κυκλοφόρησε ένα απεριόριστο μηνιαίο εισιτήριο δημόσιας συγκοινωνίας της τάξης των μόλις 9 ευρώ που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τοπικές και περιφερειακές συγκοινωνίες σε όλη τη χώρα.

.alphafreepress.gr
sidirodromikanea.blogspot.com