Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

Θεσσαλονίκη: «Κλείνουν οι εκκρεμότητες του Μετρό - Φεύγουν οι λαμαρίνες»

Στις εργασίες αποκατάστασης επί της 26ης Οκτωβρίου, ο πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ Μετρό, Νίκος Ταχιάος και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας
Στον κόμβο Πλατείας Δημοκρατίας όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι τελευταίες εργασίες αποκατάστασης επί της οδού 26ης Οκτωβρίου, βρέθηκαν σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ Μετρό, Νίκος Ταχιάος και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ήδη από χτες το βράδυ η 26ης Οκτωβρίου δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία μετά από 15 χρόνια ως δρόμος διπλής κυκλοφορίας, ενώ συνεχίζονται εργασίες ασφαλτόστρωσης, ώστε να αποτελέσει παρελθόν για την πόλη ακόμη μία εκκρεμότητα του Μετρό.

Σε αυτήν ακριβώς την παράμετρο, πως η πόλη κλείνει μία μία όλες τις εκκρεμότητες των εργασιών, στάθηκε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ Μετρό, Νίκος Ταχιάος λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ουσιαστικά φαίνεται ότι κλείνουν οι μεγάλες εκκρεμότητες του μετρό στην πόλη, με εξαίρεση τον σταθμό της Βενιζέλου, όπου όμως κι εκεί προχωράμε πάρα πολύ γρήγορα, με πολύ γρήγορο ρυθμό και εντός των προσεχών ημερών, ξεκινούν οι αυστηρά και αποκλειστικά κατασκευαστικές εργασίες του σταθμού με την ολοκλήρωση των αρχαιολογικών εκκρεμοτήτων».

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του ο κ. Ταχιάος τόνισε πως το μετρό που έρχεται είναι μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για την πόλη, που θα δώσει στο Δήμο Θεσσαλονίκης τη δυνατότητα να προχωρήσει σε ένα πρόγραμμα μεταμόρφωσης της πόλης.

Από τη μεριά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, με ικανοποίηση δήλωσε πως τους τελευταίους μήνες σε πολλά σημεία της πόλης, «φεύγουν οι λαμαρίνες, αποκαθίσταται η κυκλοφορία, ανοίγουν τα πεζοδρόμια, απελευθερώνεται η αγορά. Εκεί που πέρναμε μέτρα για τους μετρόπληκτους και μειώναμε τα τέλη ανταποδοτικά, καθαριότητας και φωτισμού, τώρα είμαστε σε θέση να τους παραδώσουμε χώρο, μία πόλη ακριβώς όπως τη θέλουμε».

Ο κ. Ζέρβας πρόσθεσε πως «εντάσσουμε στο Ταμείο Ανάκαμψης ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα για να έχουμε πλήρη αποκατάσταση και ανάπλαση όλων των γειτονιών γύρω από το Μετρό, κυρίως στον άξονα της Εγνατίας, αλλά όχι μόνο εκεί».

Καταλήγοντας ο δήμαρχος εξέφρασε την αισιοδοξία του πως η Θεσσαλονίκη στο τέλος του 2023 το Μετρό στη Θεσσαλονίκη θα είναι πραγματικότητα, με την πόλη ακόμη πιο ελκυστική, ακόμη πιο όμορφη.

typosthes.gr
sidirodromikanea.blogspot.com