Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

Δύο πολύ συναρπαστικά νέα ταξίδια με ατμήλατα τρένα θα γίνουν σύντομα choo-chooing έξω από το Λονδίνο


Φωτογραφία: Duncan Savage

Ποιος δεν αγαπά τα τρένα ατμού; Είναι δυνατά, είναι δραματικά, είναι κινηματογραφικά. Σε κάνουν να νιώθεις σαν τον Πουαρό, μείον τους φόνους. Απλά φανταστικά πράγματα, παντού.

Αν είστε μεγάλος λάτρης των ατμομηχανών, τώρα είναι η ώρα να ενθουσιαστείτε. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει τώρα δύο νέα τακτικά δρομολόγια ατμού. Ονομάζονται Sunset Steam Express και Royal Windsor Express, και τα δύο θα διαθέτουν μια ατμομηχανή κατηγορίας Β1 που ονομάζεται Mayflower που τραβάει διάφορες κατηγορίες πολυτελών vintage άμαξες.

Το Royal Windsor Express, όπως πιθανότατα μπορείτε να μαντέψετε, μεταφέρει τους επιβάτες στο Windsor , στο Berkshire – με άλλα λόγια, όπου η βασίλισσα έκανε το διάσημο γκάφ της. Οι άμαξες θα διαθέτουν τοίχους με επένδυση από ξύλο, περίτεχνες κουρτίνες και υπέροχα επιτραπέζια φωτιστικά. Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν επιλογές που κυμαίνονται από πλήρες μάθημα φαγητού έως άμαξες που δεν σερβίρουν φαγητό που εξακολουθούν να σερβίρουν τσάι, καφέ και σνακ. Είναι τόσο κομψό, που θα υπάρχει ακόμη και μια επιλογή για ένα brunch με σαμπάνια.

Το Sunset Steam Express, εν τω μεταξύ, θα πραγματοποιήσει ένα ταξίδι μετ' επιστροφής στα προάστια του Λονδίνου και στους λόφους Surrey. Προσφέροντας επίσης έναν συνδυασμό από γευστικές εμπειρίες σε στυλ Pullman και πιο χαλαρά μαθήματα, η ατμομηχανή B1 θα μεταφέρει κομψά βαγόνια της δεκαετίας του 1950 σε μια καθορισμένη περιοχή εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς.
Φωτογραφία: Steam Dreams / Pullman

Τα δύο νέα δρομολόγια εκτελούνται από την Steam Dreams και κυκλοφόρησαν προχθές (10 Μαΐου). Αναχωρούν κάθε Τρίτη από το Λονδίνο Βικτώρια και οι τιμές ξεκινούν από 59 £ (73 $) ανά άτομο.

timeout.com
sidirodromikanea.blogspot.com