Δευτέρα 9 Μαΐου 2022

Το πρώτο τρένο εξαγωγής σιτηρών φτάνει στην Αυστρία από την Ουκρανία.


Το πρώτο τρένο που περιείχε εξαγόμενα σιτηρά από την Ουκρανία ταξίδεψε απευθείας στην Αυστρία και έφτασε στις 6 Μαΐου. Ο Όμιλος ÖBB Rail Cargo, υπεύθυνος για την υπηρεσία, μεταφέρει ήδη σιτηρά μεταξύ Ουκρανίας και ΕΕ από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος. Ωστόσο, αυτό είναι το πρώτο τρένο αφιερωμένο στην αυστριακή αγορά.


Νίκος Παπατόλιος


Η RCG θα αναπτύξει δύο μηνιαία τρένα για την εξαγωγή γεωργικών προϊόντων από την Ουκρανία στην Αυστρία στο εγγύς μέλλον. «Δημιουργούμε έναν Πράσινο Διάδρομο», σχολίασε η Αυστριακή υπουργός Γεωργίας Elisabeth Köstinger.

«Η εξαγωγή σιτηρών από την Ουκρανία διασφαλίζει την υπαρξιακή επιβίωση των αγροτών και εγγυάται την ασφάλεια του εφοδιασμού για πολλές χώρες ταυτόχρονα – από την Ευρώπη μέχρι την Αφρική. Η RCG πάντα μετέφερε σιτηρά από την Ουκρανία. Από την αρχή του πολέμου, ωστόσο, οι συγκοινωνίες έχουν αυξηθεί – κυρίως προς την κατεύθυνση της βόρειας Γερμανίας. Από τον Μάρτιο έως τον Απρίλιο του 2022, η RCG διοργάνωσε τριάντα τρένα σιτηρών από την Ουκρανία. Συνολικά έχουν ήδη μεταφερθεί 60.000 τόνοι σιτηρών. Από τον Μάιο, οι μεταφορές έχουν διπλασιαστεί – τα τρένα σιτηρών οδηγούν καθημερινά από την Ουκρανία προς την ΕΕ», εξήγησε η ÖBB.

Πράσινος διάδρομος μεταξύ Ουκρανίας-Αυστρίας

Το πρώτο τρένο με σιτηρά αφιερωμένο στην Αυστρία από την Ουκρανία έφτασε στην άνω αυστριακή συνοικία Eferding την Παρασκευή, 6 Μαΐου. Μετέφερε ουκρανικό καλαμπόκι για ζωοτροφή. Αυτό το τρένο δεν θα είναι το μόνο που θα κινηθεί στον «Πράσινο Διάδρομο» μεταξύ των δύο χωρών.

«Ο περαιτέρω σχεδιασμός προβλέπει τουλάχιστον δύο μεταφορές σιτηρών το μήνα από την Ουκρανία στην Αυστρία. Και εδώ εξετάζεται αυτή τη στιγμή αύξηση των διαστημάτων. Κάθε τρένο αποτελείται από 25 βαγόνια χύδην εμπορευμάτων και το καθένα μεταφέρει 1.400 τόνους σιτηρών. Μετά τον κατάλληλο καθαρισμό, τα καρότσια μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για βιολογικά προϊόντα και παντοπωλεία», δήλωσε η ÖBB.

«Δημιουργώντας Πράσινους Διαδρόμους, βοηθάμε την Ουκρανία, η οποία διαφορετικά δεν θα μπορούσε να εξάγει τα αγαθά της. Και βοηθάμε στη διατήρηση της προσφοράς γεωργικών πρώτων υλών και τροφίμων. Στόχος μας είναι να τοποθετούμε όλο και περισσότερο την Αυστρία ως κόμβο για τις παραδόσεις πρώτων υλών από την Ουκρανία στο μέλλον», τόνισε ο Köstinger.
railfreight.com

sidirodromikanea.blogspot.com