Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

Ο ρωσικός στρατός έπληξε 6 σιδηροδρομικούς σταθμούς στην Ουκρανία. - Υποβρύχιο εκτόξευσε πυραύλους από τη Μ. Θάλασσα


Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε σήμερα ότι ο ρωσικός στρατός θα θεωρεί στόχο που πρέπει να καταστραφεί τη μεταφορά από το ΝΑΤΟ όπλων στην Ουκρανία, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο RIA.

Ο Σόιγκου πρόσθεσε επίσης ότι έχει επιβληθεί αυστηρός αποκλεισμός στους Ουκρανούς μαχητές που έχουν καταφύγει στο τεράστιο εργοστάσιο χαλυβουργίας Azovstal στη Μαριούπολη, μετά την εντολή του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν προς τον ρωσικό στρατό να τους κλείσει ερμητικά οποιαδήποτε οδό διαφυγής.
Στο μεταξύ νωρίτερα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας είχε ανακοινώσει ότι ο στρατός έθεσε εκτός λειτουργίας έξι σιδηροδρομικούς σταθμούς στην Ουκρανία, οι οποίοι χρησιμοποιούνταν για να παρέχονται στις ουκρανικές δυνάμεις στο ανατολικό τμήμα της χώρας όπλα από τη Δύση.
Το υπουργείο εξήγησε ότι βομβάρδισε τους σταθμούς με υψηλής ακρίβειας όπλα, ενώ επίσης πρόσθεσε ότι έπληξε άλλους 40 στρατιωτικούς στόχους στην Ουκρανία, περιλαμβανομένων αποθηκών πυρομαχικών και όπλων του πυροβολικού.
Παράλληλα ρωσικό υποβρύχιο στη Μαύρη Θάλασσα εκτόξευσε δύο πυραύλους Kalibr εναντίον στόχων στην Ουκρανία, σημείωσε η ίδια πηγή.
"Το πλήρωμα του υποβρυχίου του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας εκτόξευσε δύο πυραύλους κρουζ Kalibr από τη Μαύρη Θάλασσα εναντίον προκαθορισμένων στόχων στο έδαφος της Ουκρανίας", ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του.

sofokleousin.gr
sidirodromikanea.blogspot.com