Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Ψάχνετε για στροφή προς τον σιδηρόδρομο; Αυτή η πρωτοβουλία μπορεί να είναι αυτό που χρειάζεστε.


Μια νέα πρωτοβουλία βρίσκεται σε εξέλιξη για να δοθούν κίνητρα στους φορτωτές και τις μεταφορικές εταιρείες να χρησιμοποιούν περισσότερο σιδηρόδρομο. Η Shift2030, μια επιχείρηση που προωθεί τη μετατόπιση των μεταφορών, ξεκίνησε τη δράση Time2Shift, παρέχοντας αυτό που χρειάζονται περισσότερο οι πιθανοί σιδηροδρομικοί πελάτες: πρακτικές πληροφορίες.

Νίκος Παπατόλιος


«Το Time2Shift κυκλοφόρησε για να χρησιμεύσει ως σημείο εισόδου για να μάθουν οι φορτωτές και οι μεταφορείς σχετικά με τη μεταφορά του φορτίου τους σε σιδηροδρομικές γραμμές εξοικονόμησης ενέργειας. Οι σιδηροδρομικές μεταφορές καταναλώνουν πέντε φορές λιγότερη ενέργεια από τα φορτηγά ντίζελ και είναι ταυτόχρονα πολύ πιο φιλικές προς το κλίμα. Αυτοί είναι επιτακτικοί λόγοι και όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να μεταφέρουν το φορτίο στο σιδηρόδρομο τώρα», σχολίασε ο Sebastian Ruckes, πρόεδρος του shift2030.

Ανεπαρκείς πληροφορίες

Η συζήτηση για τη στροφή των μεταφορών και την πράσινη μετάβαση στις μεταφορές ήταν εδώ και καιρό. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούν τα οφέλη που θα μπορούσε να έχει η χρήση των σιδηροδρόμων στην επιχείρησή τους. Σε αυτή την περίπτωση, δεν φταίει κανείς άλλος εκτός από τον κλάδο των σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών, ο οποίος δεν έχει κοινοποιήσει επαρκώς τα οφέλη του. "Υπάρχει ανάγκη για μια τέτοια εκστρατεία, καθώς πολλοί φορτωτές και μεταφορείς δεν γνωρίζουν ακόμη για όλες τις διαθέσιμες λύσεις στις σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές", δήλωσε ο Ruckes.

Η πρωτοβουλία έχει ήδη ξεκινήσει τον ιστότοπό της με την υποστήριξη πολλών ενδιαφερομένων μερών του κλάδου, όπως ο πάροχος πλατφόρμας Rail-Flow, η εταιρεία ενοικίασης σιδηροδρομικών μεταφορών Railpool και η σιδηροδρομική επιχείρηση Eisenbahngesellschaft Potsdam (EGP). Επιπλέον, υποστηρίζεται από τις ενώσεις Allianz pro Schiene, Netzwerk Europäischer Eisenbahnen (NEE) και UIRR.

railfreight.com
sidirodromikanea.blogspot.com