Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Αγρότες στον Καναδά θα μείνουν χωρίς αγροτικά εφόδια λόγω της απεργίας των σιδηροδρόμων

CALGARY, ΑΒ: Οι παραγωγοί σιταριού του Δυτικού Καναδά θεωρούν υπεύθυνη τη σιδηροδρομική διάσκεψη της Teamsters Canada για την απεργία των σιδηροδρόμων CP που θα διακόψει την κυκλοφορία των αγαθών σε ολόκληρη τη χώρα.

«Σε μια εποχή που η καναδική οικονομία έχει ξεσπάσει από τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας, τον COVID-19, τον υψηλότερο πληθωρισμό σε πάνω από μια δεκαετία, και τώρα την εισβολή στην Ουκρανία, αυτό το λουκέτο πέφτει στους ώμους του TCRC», δήλωσε ο Daryl Fransoo. Καρέκλα.

Πολλοί αγρότες στα λιβάδια αναμένουν την αποστολή σπόρων, λιπασμάτων και άλλων εισροών τις επόμενες εβδομάδες προκειμένου να ξεκινήσουν τη σπορά. Η κτηνοτροφική βιομηχανία απαιτεί την τακτική αποστολή καλαμποκιού και άλλων ζωοτροφών για να εξασφαλίσει τη σίτιση των βοοειδών και του χοιρινού κρέατος. Οποιεσδήποτε καθυστερήσεις θα θέσουν σε κίνδυνο την επισιτιστική ασφάλεια του Καναδά.

«Οι Σιτοπαραγωγοί καλούν όλα τα κόμματα στη Βουλή των Κοινοτήτων να θέσουν αμέσως σε εφαρμογή «Νομοθεσία Επιστροφής στην Εργασία» και να αποφύγουν την περιττή βλάβη στη σιδηροδρομική διακίνηση εμπορευμάτων», έκλεισε ο Fransoo.

agrocapital.gr
sidirodromikanea.blogspot.com