Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Η COSCO εγκαινιάζει νέα σιδηροδρομική σύνδεση Κίνας-Γερμανίας


Η COSCO ξεκίνησε ένα νέο τρένο Κίνας-Ευρώπης, που συνδέει το Qingdao στην ανατολική ακτή της Κίνας με το Mannheim, ένα γερμανικό hotspot logistics στα δυτικά της χώρας. Το πρώτο τρένο αναχώρησε από το Qingdao την περασμένη Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου, ξεκινώντας το ταξίδι του μήκους 12.300 χιλιομέτρων.

Majorie van Leijen


Το τρένο είναι φορτωμένο με 100 τυπικά κοντέινερ και έχει προγραμματιστεί να φτάσει στη γερμανική πόλη μετά από ταξίδι 22 ημερών, τώρα που οι ώρες διέλευσης είναι και πάλι σταθερές. Το τρένο τρέχει μέσω της παραδοσιακής διαδρομής, αφήνοντας την Κίνα μέσω του λιμανιού Alataw Pass στην αυτόνομη περιοχή Xinjiang Uygur της βορειοδυτικής Κίνας και περνώντας από το Καζακστάν, τη Ρωσία, τη Λευκορωσία και την Πολωνία πριν φτάσει στη Γερμανία.
Το τρένο μεταφέρει πρώτες χημικές ύλες, ανταλλακτικά αυτοκινήτων, είδη καθημερινής ανάγκης και άλλα αγαθά αξίας περίπου 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ. Είναι μια ακόμη σύνδεση New Silk Road που λειτουργεί από την COSCO. «Ξεκινήσαμε τη σιδηροδρομική μεταφορά εμπορευμάτων το 2010 με θαλάσσια σιδηροδρομική μεταφορά για το ηλεκτρικό βιομηχανικό πάρκο Chongqing. Επί του παρόντος, διαχειριζόμαστε 10 γραμμές τακτικών τρένων με εμπορευματοκιβώτια με την ονομασία «COSCO Shipping», γράφει στον ιστότοπό της.

Οι γνωστοί προορισμοί είναι πλέον συνδεδεμένοι

Περισσότερα από 1.800 εμπορευματικά τρένα Κίνας-Ευρώπης διακινήθηκαν στην επαρχία Shandong της ανατολικής Κίνας μόνο το 2021.
Μέσω συνολικά 51 διεθνών δρομολογίων τρένων, τα εμπορεύματα από τη Shandong μπορούν να φτάσουν σε 54 πόλεις και 23 χώρες κατά μήκος της Πρωτοβουλίας Belt and Road της Κίνας (BRI), σύμφωνα με την Shandong Hi-Speed ​​Group Corporation (SHSC), η οποία αναφέρθηκε σε πολλά κινεζικά μέσα.

Το Mannheim είναι επίσης ένας καλά εδραιωμένος κόμβος στον Νέο Δρόμο του Μεταξιού, με τακτικές συνδέσεις με το Chongqing από το 2018 και το Xi'an από το 2019. Βρίσκεται σε μια στρατηγική διασταύρωση όπου η κυκλοφορία διέρχεται στο δρόμο προς τη Γαλλία, το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο και την Ολλανδία.

railfreight.com
sidirodromikanea.blogspot.com