Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Ο ιστορικός Σταθμός των ΣΕΚ ξανά στον Δήμο Πειραιά από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Πριν από ενάμιση περίπου χρόνο η ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχε ειδοποιήσει τον Δήμο Πειραιά ότι το ιστορικό κτίριο του Σταθμού των πρώην ΣΕΚ θα έπρεπε να της επιστραφεί γιατί η ιταλική εταιρεία που έχει εξαγοράσει τη λειτουργία του ε­μπορικού δικτύου σκόπευε να δρομολογήσει τρένο από τον Πειραιά για την κεντρική και βόρεια Ευρώπη μέσω Θεσσαλονίκης. 

Το κτίριο το είχε παραχωρήσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για χρήση από τον Δήμο το 2013, αλλά μέχρι τώρα δεν είχε αξιοποιηθεί, επειδή απαιτούνταν πολλά χρήματα για να ανακαινισθεί. 
Οι Ιταλοί τελικά εγκατέλειψαν την ιδέα και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ειδοποίησε ότι η παραχώρηση ισχύει. Μάλιστα διευκρίνισε ότι παραχωρεί και τον χώρο των γραμμών για να διαμορφωθεί σε χώρο περιπάτου, ποδηλάτου κ.λπ., με τον όρο να μην ξηλωθούν ούτε να μπαζωθούν οι γραμμές, για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν εφόσον αλλάξουν οι σχεδιασμοί στο μέλλον.
 Όπως είπε ο δήμαρχος Πειραιά, ο Δήμος έχει πλέον τη δυνατότητα να διεκδικήσει πόρους για την αξιοποίηση του κτιρίου από πολλές πλευρές και σχεδιάζει να το κάνει Κέντρο και Μουσείο του Ρεμπέτικου Τραγουδιού, που ούτως ή άλλως έχει αναφορές στον Πειραιά. 
 Φωτό: Wikipedia.org

paron.gr
sidirodromikanea.blogspot.com