Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μεταφοράς σήμερα


Στο τμήμα Πειραιάς - Ν. Ιωνία και αντίστροφα διεξάγονται τα δρομολόγια στη γραμμή 1 του Μετρό (πρώην ΗΣΑΠ) από την έναρξη της κυκλοφορίας. Στις γραμμές 2&3 του Μετρό οι συρμοί κυκλοφορούν κανονικά από την έναρξη της λειτουργίας ενώ δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του Μετρό από και προς το Αεροδρόμιο.

Οι συρμοί του Τραμ θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια τους και στις 2 γραμμές στις 8 το πρωί.

Επίσης, σύμφωνα με χθεσινή ενημέρωση από τον ΟΑΣΑ αδύνατη είναι η εκτέλεση των πρωινών δρομολογίων με λεωφορεία και τρόλει.Εποπτικά συνεργεία της ΟΣΥ σε συνεργασία με την Τροχαία Αττικής θα διενεργούν αυτοψίες από τις πρώτες πρωινές ώρες, προκειμένου να επανεκτιμηθεί η κατάσταση για τη σταδιακή αποκατάσταση της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού από τα οδικά μέσα, στο βαθμό που οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, πάντα με γνώμονα την ασφάλεια των εργαζομένων και των επιβατών.Προτεραιότητα, εφόσον αυτό καταστεί εφικτό, θα δοθεί στο κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά με στόχο να καλυφθούν οι κεντρικοί οδικοί άξονες.

Σε τι αφορά το σιδηροδρομικό δίκτυο σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ καταργούνται τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών IC 50 & 52 (Αθήνα - Θεσσαλονίκη), IC 51 & 53 (Θεσσαλονίκη - Αθήνα) καθώς και 884-885 (Αθήνα - Καλαμπάκα / Καλαμπάκα - Αθήνα). Ο Προαστιακός θα λειτουργήσει μετά τις 12 το μεσημέρι (Πειραιάς - Αθήνα - Αεροδρόμιο, Κιάτο - Αεροδρόμιο, Αθήνα - Χαλκίδα).Το υπόλοιπο δίκτυο της Πελοποννήσου (Προαστιακός Πατρών, Κατάκολο - Ολυμπία, Διακοπτό - Καλάβρυτα) και βορείως του Παλαιοφαρσάλου (Λάρισα - Θεσσαλονίκη, Καλαμπάκα - Λάρισα - Βόλος, Έδεσσα - Φλώρινα, Θεσσαλονίκη - Σέρρες - Δράμα) θα λειτουργήσει κανονικά.

capital.gr
sidirodromikanea.blogspot.com