Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Οι Βουλγάρικοι σιδηρόδρομοι ακυρώνουν διαγωνισμό ύψους 168,5 εκατ. ευρώ

Η βουλγαρική κρατική εταιρεία Εθνικής Σιδηροδρομικής Υποδομής (NRIC) ακύρωσε διαγωνισμό αξίας 329,6 εκατομμυρίων λέβα (192,4 εκατομμύρια δολάρια/168,5 εκατομμύρια ευρώ) για τον εκσυγχρονισμό της σιδηροδρομικής γραμμής Πέρνικ-Ραντομίρ. είπε η εταιρεία τη Δευτέρα.

Βασίλ Κόλτσεφ

Η NRIC εντόπισε σφάλματα στις τεχνικές προδιαγραφές που οδηγούν σε αντίφαση στην περιγραφή του εύρους των προγραμματισμένων δραστηριοτήτων, δήλωσε η εταιρεία σε απάντηση σε email του SeeNews.

Η σιδηροδρομική εταιρεία αρνήθηκε να πει πότε αναμένεται να ξεκινήσει εκ νέου ο διαγωνισμός, αλλά επεσήμανε ότι οι κατασκευαστικές εργασίες πρόκειται να ολοκληρωθούν έως το τέλος του 2029.

Ο διαγωνισμός που ακυρώθηκε δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του οργανισμού δημοσίων συμβάσεων στις 22 Οκτωβρίου. Οι διαγωνιζόμενοι είχαν προθεσμία έως τις 21 Ιανουαρίου για να υποβάλουν τις προσφορές τους. Οι εργασίες είχαν προγραμματιστεί να συνεχιστούν για 44 μήνες.

Διαγωνισμός για το ίδιο έργο ακυρώθηκε από το NRIC τον Μάρτιο του 2021 λόγω τεχνικού σφάλματος στη μεθοδολογία αξιολόγησης της προσφοράς.

Η αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Pernik-Radomir χρηματοδοτείται από την ΕΕ στο πλαίσιο του προγράμματος Transport Connectivity 2021-2027.

seenews.com
sidirodromikanea.blogspot.com