Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Γ. Χατζηθεοδοσίου για Αττική Οδό, ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Όσοι έχουν ζημιωθεί μπορούν να διεκδικήσουν αποζημιώσεις έως 100.000 ευρώ


Για το πώς μπορούν να αποζημιωθούν οι πολίτες που υπέστησαν ζημίες από την κακοκαιρία Ελπίς ή εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό μίλησε στην ΕΡΤ ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Γεωργία Παμπουχίδου

«Έχουμε τρεις κατηγορία αποζημιώσεων. Πρώτον, την κατηγορία όλων όσοι μέσα στην χιονοθύελλα υπέστησαν ζημιές είτε λόγω της ολισθηρότητας του εδάφους είτε γιατί συγκρούστηκαν με άλλα οχήματα. Είναι δεδομένο ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν υποχρέωση, εντός 15 ημερών, να τους αποζημιώσουν άμεσα. Οφείλω να πω ότι ο αριθμός αυτών των ατυχημάτων είναι πολύ μεγάλος, είναι βέβαιο ότι οι ασφαλιστικές μπορούν να στραφούν εναντίον της Αττικής Οδού ή της Περιφέρειας που έχουν την ευθύνη γι αυτά τα ατυχήματα», δήλωσε ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

Η δεύτερη κατηγορία αφορά όλους όσοι είδαν τα οχήματά τους να παθαίνουν ζημιές από τα δέντρα. «Θα αποζημιωθούν αυτοί που έχουν κάλυψη για φυσικά φαινόμενα», εξήγησε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, παρότι βέβαια ορισμένοι δήμοι όπως στο Δήμο Αθηναίων, ότι θα καλύψουν τις ζημιές από τα σπασμένα κλαδιά και δέντρα.

«Η τρίτη κατηγορία αφορά τους οδηγούς που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό και τους επιβάτες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που έμειναν ακινητοποιημένοι, μέσα στα χιόνια, για ώρες. «Εδώ είναι η περίπτωση της αστικής ευθύνης όπου ο παθών μπορεί να ζητήσει ποσά που η εκτίμησή μου είναι ότι μπορούν να φτάσουν και 100.000 ευρώ. Το ακριβές ποσό θα το αποφασίσει ο δικαστής», εξήγησε ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

Όπως είπε στην εκπομπή “Συνδέσεις” ζητούμενο είναι αν κανείς υπογράψει το έγγραφο της Αττικής Οδού, «ότι δεν έχω άλλες αξιώσεις, τότε δεν μπορεί να πάει δικαστικώς. Τις περισσότερες φορές τα έγγραφα αυτά γράφουν ρητά ότι παίρνοντας τα χρήματα δεν έχω καμία αξίωση».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών ο πολίτης θα πρέπει να αποδείξει ότι ζημιώθηκε και ότι βρισκόταν είτε στη Αττική Οδό, είτε κάπου αλλού και υπέστη τεράστια ταλαιπωρία.

Ο ίδιος σημείωσε ότι θα είναι πρώτη φορά που οι πολίτες στρέφονται σε μαζικές αγωγές στην Ελλάδα για ένα τέτοιο γεγονός.

ertnews.gr
sidirodromikanea.blogspot.com