Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Η ΕΤΕπ θα χρηματοδοτήσει την απόκτηση 34 τρένων υψηλής ταχύτητας από την Trenitalia.

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) πρόκειται να υποστηρίξει την απόκτηση σύγχρονων τρένων υψηλής ταχύτητας από την Trenitalia, η οποία είναι μονάδα της κρατικής Ferrovie dello Stato Italiane SpA (FS).

Αυτό θα διευκολυνθεί μέσω εγγραφών ομολόγων FS αξίας έως 622,32 εκατ. $ (550 εκατ. ευρώ).
Η αρχική δόση των 396,02 εκατ. $ (350 εκατ. ευρώ) έχει ήδη εγκριθεί, η οποία θα μεταφερθεί στην Trenitalia μέσω ενδοεταιρικού δανείου.
Έχει πλέον οριστικοποιηθεί μέσω της «εγγραφής ενός πράσινου ομολόγου στο πλαίσιο του προγράμματος Euro Medium Term Notes (EMTN) της Holding FS».
Αυτό το έργο στοχεύει να ενισχύσει τις μεταφορές υψηλής ταχύτητας στο διευρωπαϊκό δίκτυο μεταφορών (TEN-T) στην Ιταλία και την Ισπανία σύμφωνα με το 4ο Σιδηροδρομικό Πακέτο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).Δεδομένα, πληροφορίες και αναλύσεις παραδόθηκαν σε εσάς
Η ΕΤΕπ θα χρηματοδοτήσει το ήμισυ της απόκτησης 34 τρένων από την Trenitalia.
Από αυτά, 20 τρένα θα μισθωθούν στον ισπανικό βραχίονα της ILSA για πτήσεις στις γραμμές υψηλής ταχύτητας Μαδρίτη-Σεβίλλη-Μάλαγκα, Μαδρίτη-Βαρκελώνη και Μαδρίτη-Βαλένθια-Αλικάντε.
Τα υπόλοιπα θα εκτελούνται από την Trenitalia στις πίστες Τορίνο-Τεργέστη και Μιλάνο-Νάπολη-Σαλέρνο-Reggio Calabria.
Μέσω αυτού του έργου, η Trenitalia θα αναβαθμίσει τον τρέχοντα στόλο της για ιταλικά δρομολόγια, με στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.
Σε ανακοίνωσή της, η ΕΤΕπ ανέφερε: «Πρόκειται για την πρώτη συνδρομή της ΕΤΕπ σε ένα πράσινο ομόλογο και ως εκ τούτου η πρώτη πράξη στο πλαίσιο του προγράμματος αγοράς πράσινων ομολόγων, το οποίο εγκρίθηκε από τον Όμιλο ΕΤΕπ στα τέλη Μαΐου 2021 και είναι σύμφωνο με τις βέλτιστες πρακτικές και την ταξινόμηση της ΕΕ».

railway-technology.com
sidirodromikanea.blogspot.com