Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

Οι πλημμύρες προκάλεσαν το κλείσιμο όλων των σιδηροδρομικών γραμμών στο λιμάνι του Βανκούβερ.

Οι πλημμύρες στη δυτική ακτή του Καναδά έχουν περικόψει όλη τη σιδηροδρομική εμπορευματική κίνηση από και προς το λιμάνι του Βανκούβερ, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Δύο ημέρες καταρρακτωδών βροχοπτώσεων σε όλη την επαρχία της Βρετανικής Κολομβίας προκάλεσαν μεγάλες πλημμύρες και έκλεισαν τις ζωτικής σημασίας σιδηροδρομικές διαδρομές από την Τρίτη 16 Νοεμβρίου. Αυτό ανέφερε το Reuters.

Της Majorie van Leijen


Δεν είναι σαφές πότε θα ανοίξουν ξανά οι αρτηρίες του λιμανιού, αλλά σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης αυτό μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες. Οι γραμμές εκμεταλλεύονται από την Canadian Pacific Rail (CP) και τον Canadian National (CN) Railway, τις δύο μεγαλύτερες σιδηροδρομικές εταιρείες του Καναδά.

«Οι λειτουργίες της CP μεταξύ της γέφυρας Spences και του Falls Creek, BC, παραμένουν σε αναστολή μετά από έντονες βροχοπτώσεις που έχουν οδηγήσει σε πολλαπλές διακοπές τροχιάς», δήλωσε η σιδηροδρομική εταιρεία. «Η CP έχει αναπτύξει πληρώματα και εξοπλισμό στην περιοχή και οι ομάδες μηχανικών της CP εργάζονται για να επισκευάσουν τον κατεστραμμένο σιδηροδρομικό διάδρομο όσο το δυνατόν γρηγορότερα, όπου είναι ασφαλές. Δεν υπάρχει χρονική εκτίμηση για το πότε θα ξαναρχίσει η υπηρεσία.”

Χωρίς σιτηρά από τον Καναδά

Το λιμάνι του Βανκούβερ μεταφέρει φορτίο αξίας 550 εκατομμυρίων δολαρίων Καναδά (388,57 ευρώ) την ημέρα, που κυμαίνονται από αυτοκίνητα και τελικά προϊόντα έως βασικά προϊόντα.

Η χρονική στιγμή της διακοπής είναι ιδιαίτερα ατυχής για τη βιομηχανία σιτηρών, η οποία τώρα θερίζει τους καρπούς της συγκομιδής. Οι πλημμύρες έκλεισαν προσωρινά μεγάλο μέρος της μετακίνησης σιταριού και ελαιοκράμβης από τον Καναδά, που είναι ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς σιτηρών στον κόσμο.

Ωστόσο, η συγκομιδή φέτος είναι σχετικά μικρή λόγω ξηρασίας. Αυτό σημαίνει ότι μια διακοπή των σιδηροδρομικών μεταφορών για λίγες ημέρες μπορεί να μην δημιουργήσει σημαντικές εκκρεμότητες, δήλωσε στο Reuters πηγή της βιομηχανίας σιτηρών.

Εκτροπή αποστολών

Σύμφωνα με το Leader Post, η CP Rail θέλει να εκτρέψει τη ναυτιλιακή κίνηση μέσω του Πόρτλαντ, στην πολιτεία του Όρεγκον των ΗΠΑ. Ωστόσο, η Πολιτεία της Ουάσιγκτον επηρεάζεται επίσης από τις έντονες βροχοπτώσεις και τα νερά των πλημμυρών από τον ποταμό Nooksack έχουν ξεχυθεί στα σύνορα Καναδά-ΗΠΑ στην κοιλάδα Fraser.

railfreight.com
sidirodromikanea.blogspot.com