Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Η χειμερινή καταιγίδα διακόπτει τις σιδηροδρομικές μεταφορές στο Ηνωμένο Βασίλειο.


Τα ανατολικά της χώρας υπέστησαν τις χειρότερες καιρικές συνθήκες, με την κύρια γραμμή της ανατολικής ακτής να είναι κλειστή μεταξύ του Νιούκαστλ και του Εδιμβούργου και η κύρια γραμμή της Δυτικής Ακτής κλειστή μεταξύ του Καρλάιλ και της Γλασκώβης. Πολλές γραμμές στη βόρεια Αγγλία επίσης έκλεισαν ή διακόπηκαν και όλες οι πτήσεις στη Σκωτία διακόπηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας την Παρασκευή και μέχρι το Σάββατο. Ορισμένες επιβατικές εταιρείες συνέχισαν να ακυρώνουν όλα τα δρομολόγια και την Κυριακή.

Του Simon Walton


Η καταιγίδα Arwen, η πρώτη ονομαζόμενη καταιγίδα του χειμώνα, ανάγκασε μεγάλο μέρος του σιδηροδρομικού δικτύου σε βαθιά κατάψυξη το Σαββατοκύριακο. Το εκτεταμένο χιόνι, ακόμη και νότια ως το Γουόρτσεστερ, άφησε τους φορείς εκμετάλλευσης εμπορευμάτων να δυσκολεύονται και πολλούς επιβάτες αναγκάστηκαν να περάσουν πολλές ώρες εγκλωβισμένοι στα βαγόνια. Το μεγάλο πρόβλημα αυτή τη φορά ήταν ο άνεμος. Οι τρομακτικές θυελλώδεις θύελλες κατέστρεψαν τα δέντρα και σκόρπισαν το δίκτυο με συντρίμμια. Αρκετά τρένα επλήγησαν από εμπόδια, ιδιαίτερα στη Σκωτία, όπου υπέστη σοβαρές ζημιές η υπηρεσία Borders Railway, με αποτέλεσμα την ακύρωση όλων των δρομολογίων του ScotRail.

Θηριώδες ανατολικό χτύπησε δυνατά την ακτή

Η Network Rail, η υπηρεσία υποδομής για το Ηνωμένο Βασίλειο, εργάζεται υπερωρίες για να προσπαθήσει να αποκαταστήσει τις λειτουργίες. «Οι ισχυροί άνεμοι επηρεάζουν τη λειτουργία του σιδηροδρόμου καθώς μπορούν να προκαλέσουν ταλάντωση και μπλέξιμο του εξοπλισμού των εναέριων γραμμών στον εξοπλισμό τρένων, προκαλώντας ζημιές και καθυστερήσεις», ανέφερε μια δήλωση που απέτυχε να προκαλέσει τη σφοδρότητα της καταιγίδας του Σαββατοκύριακου. «Οι δυνατοί άνεμοι μπορούν επίσης να φυσήξουν συντρίμμια και δέντρα στον σιδηρόδρομο, ο οποίος στη συνέχεια πρέπει να μετακινηθεί από ομάδες από το Network Rail».
Ένα δέντρο που έπεσε προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε επιβατικό τρένο της ScotRail στον σιδηρόδρομο Borders στη νότια Σκωτία. Το ατύχημα το βράδυ της Παρασκευής προκάλεσε την ακύρωση όλων των δρομολογίων στη Σκωτία. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί (ScotRail)

Απευθυνόμενη απευθείας στη Θύελλα Άργουεν, η Σάρα Ριντ, Διευθύντρια Διαδρομών για την Ανατολική Ακτή του Δικτύου Σιδηροδρόμων, την περιοχή που έχει πληγεί περισσότερο, είπε ότι οι έντονες καιρικές συνθήκες όπως αυτό προκαλούν προβλήματα στον σιδηρόδρομο. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να συνεχίσουμε τις υπηρεσίες να κινούνται όπου είναι δυνατόν, και είναι ασφαλές να το κάνουμε», είπε, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής. «Αναμένουμε σημαντικές αλλαγές στις υπηρεσίες μέσα στο Σαββατοκύριακο, ιδιαίτερα με το κλείσιμο της κύριας γραμμής της East Coast εντός και εκτός Σκωτίας από τις 17:00 [την Παρασκευή]».

Τα παντοπωλεία καθυστέρησαν, αλλά τα ράφια των σούπερ μάρκετ ανανεώθηκαν

Και οι δύο σιδηροδρομικές γραμμές που διέσχιζαν τα σύνορα μεταξύ Σκωτίας και Αγγλίας έκλεισαν την Παρασκευή. Η αναστάτωση, ωστόσο, δεν περιορίστηκε στις ράγες, με εκατοντάδες φορτηγά να έχουν κολλήσει στους δρόμους υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες και ο δρόμος Α1 που αγκαλιάζει την ανατολική ακτή έκλεισε εντελώς. Στο εσωτερικό, παρά τις προειδοποιήσεις της αστυνομίας να μην ταξιδέψουν, πολλά οχήματα ανατινάχτηκαν.

Το ξεκαθάρισμα μετά από καταιγίδες είναι μια τακτική δουλειά στο δίκτυο. Αυτή η εναέρια όψη από το Dingwall στο βόρειο τμήμα της Σκωτίας, που τραβήχτηκε το 2017, είναι χαρακτηριστική των προβλημάτων που αντιμετωπίζονται (Σιδηρόδρομος δικτύου)

Οι επιπτώσεις στη διατροπική κυκλοφορία ήταν ευρέως διαδεδομένες. Δεν είναι ασυνήθιστο για τη γραμμή μεταξύ Stirling, Perth και Inverness να επηρεάζεται από βαρύ χιόνι, αλλά η ταχύτητα της έναρξης της καταιγίδας ήταν μια πρόκληση. Υπήρχαν, επομένως, ανησυχίες για την κυκλοφορία κατά μήκος της κύριας γραμμής Highland , η οποία παραδίδει καθημερινά προμήθειες στο Inverness και στα βόρεια της Σκωτίας.
Η πρόγνωση του καιρού για το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει κρύα όλη αυτή την εβδομάδα, με θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν τις περισσότερες ημέρες. Η καταιγίδα Arwen έχει περάσει και, παρά τις καθυστερημένες επισκευές, το δίκτυο έχει αποκατασταθεί πλήρως. Μέχρι την επόμενη φορά.

railfreight.com
sidirodromikanea.blogspot.com