Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

Η νέα διαδρομή Αμβούργο-Σαγκάη υπόσχεται σημαντικό όγκο εμπορευματικών μεταφορών προς ανατολάς.

Η DB Cargo Eurasia ξεκίνησε μια νέα σύνδεση μεταξύ Αμβούργου και Σαγκάης. Το πρώτο τρένο με κατεύθυνση προς τα ανατολικά μεταξύ των δύο προορισμών βρίσκεται επί του παρόντος, με τη δυνατότητα να διατηρήσει τους εξαγόμενους όγκους σε υψηλό επίπεδο.

Ο χρόνος διέλευσης του τρένου από το Αμβούργο στη Σαγκάη υπολογίζεται μεταξύ 16 και 18 ημερών. Καθώς τα δρομολόγια γίνονται τακτικά, θα υπάρχει μία αναχώρηση τρένου την εβδομάδα. Θα υπάρχουν τέσσερα τρένα με κατεύθυνση δυτικά μεταξύ των δύο προορισμών τον Οκτώβριο, ενώ το επόμενο δρομολόγιο με κατεύθυνση ανατολικά θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο.

Το πρώτο τρένο καθυστέρησε

Πριν αναχωρήσει το πρώτο τρένο από το Αμβούργο, ένα άλλο τρένο με κατεύθυνση προς τα δυτικά είχε ήδη αποσταλεί από τη Σαγκάη. Ωστόσο, υπήρξε διακοπή στο ταξίδι λόγω των πλημμυρών στη μεσοδυτική Κίνα που επηρέασαν επίσης το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας. Ως αποτέλεσμα, το τρένο καθυστέρησε για μερικές ημέρες.

Συνεχής σύνδεση

Παρά την αρχική καθυστέρηση, η διαδρομή Αμβούργο-Σαγκάη είναι πλέον σε λειτουργία. Παρ 'όλα αυτά, δεν είναι η μόνη νέα υπηρεσία που ξεκίνησε πρόσφατα από την DBCE. Συγκεκριμένα, το δεύτερο τρίμηνο του 2021 ήταν αρκετά παραγωγικό για την εταιρεία.
Ο φορέας εκμετάλλευσης ξεκίνησε πέντε νέες συνδέσεις μεταξύ Κίνας-Ευρώπης, συνδέοντας οκτώ διαφορετικούς προορισμούς. Οι Houma-Hamburg, Hefei-Wilhelmshaven, Xi'an-Paris, Nanjing-Tilburg και Xi'an-Tilburg αποτελούν πλέον μέρος του δικτύου της εταιρείας. Η έναρξη όλων αυτών των νέων υπηρεσιών πραγματοποιήθηκε από τα τέλη Μαΐου έως τις αρχές Ιουλίου. Οι νέες υπηρεσίες είναι εδώ για να μείνουν αφού προσφέρουν πολλαπλά ταξίδια και παραμένουν τακτικά στα δρομολόγια.

railfreight.com
sidirodromikanea.blogspot.com