Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

ΕΝΟΤΗΤΑ: ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ.

ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» ΑΝΑΦΕΡΕΙ:

"Εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, οι συνταξιούχοι βομβαρδίζονται από την κυβερνητική προπαγάνδα, τα φιλικά της ΜΜΕ και τον τύπο, τους γνωστούς παπαγάλους – αναλυτές, ότι γενικά οι συνταξιούχοι θα λάβουν αναδρομικά.

Με αυτόν τον τρόπο καλλιεργούσαν την προσδοκία ότι λίγο ως πολύ αυτό θα ισχύσει για όλους τους συνταξιούχους. Να όμως που ήρθε η ζωή να επιβεβαιώσει την αλήθεια και για μια ακόμη φορά αυτό που λέει ο λαός μας ότι, «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια».

Στις 29 Σεπτέμβρη 2021, με εμβόλιμη πληρωμή μετά από δύο χρόνια η κυβέρνηση και η διοίκηση του ΕΦΚΑ κατέβαλε σε μόλις 133.692 συνταξιούχους τα αναδρομικά σε σύνολο 1.800.000 των παλαιών συνταξιούχων που συνταξιοδοτήθηκαν πριν το Μάη του 2016.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΕΦΚΑ παραδέχεται ότι η μεγάλη προσωπική διαφορά «ροκανίζει» τα αναδρομικά 520.000 συνταξιούχων καθώς σύμφωνα με το νόμο για να μπορούν να δοθούν αυξήσεις και αναδρομικά θα πρέπει πρώτα να έχουν υπερκαλύψει την προσωπική τους διαφορά. Αυτός είναι ο λόγος με βάση την ανακοίνωση του ΕΦΚΑ που χιλιάδες συνταξιούχοι δεν έλαβαν αναδρομικά.

Με βάση το νόμο 4670/2020, τα αναδρομικά που καταβλήθηκαν και οι αυξήσεις που θα προκύψουν θα χορηγηθούν σε 5 ετήσιες δόσεις, ήδη οι δύο δόσεις των αναδρομικών χορηγήθηκαν στις 20 Σεπτέμβρη 2021 και αφορά τα έτη 2020 και 2021. Οι αυξήσεις που προκύπτουν θα χορηγηθούν τέλος Οκτώβρη 2021 στην πληρωμή των συντάξεων Νοεμβρίου 2021, και εδώ θα αφορά τις δυο πρώτες δόσεις.

Αυτά λοιπόν είναι τα έργα σε βάρος των συνταξιούχων όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής, αυτά θέλουν να κρύψουν όλοι αυτοί που προπαγάνδιζαν όλο το προηγούμενο διάστημα για μεγάλα ποσά που θα έπαιρναν δήθεν οι συνταξιούχοι. Στόχος τους ήταν και είναι να διώξουν τους συνταξιούχους από το ιερό πεζοδρόμιο του αγώνα που μόνο μέσα από αυτό το δρόμο έχουν πετύχει να αποκρούσουν αντισυνταξιουχικά, αντιλαϊκά μέτρα και να πετύχουν λύσεις στα προβλήματά τους.

Οι συνταξιούχοι βγάζουν συμπεράσματα από αυτή τη σκόπιμη πληροφόρηση γι’ αυτό θα συμμετέχουν μαζικά στην πανελλαδική συγκέντρωση την Παρασκευή 8/10/2021 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 11.30΄π.μ. και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σημείωση: Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα 4 Οκτώβρη 2021, οι συνταξιούχοι θα μπορούν να έχουν άμεση και προσωποποιημένη ενημέρωση μέσα από την ειδική πλατφόρμα που θα τεθεί σε λειτουργία στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ www.efka.gov.gr. Εισερχόμενοι στην πλατφόρμα με τους προσωπικούς κωδικούς TaxisNet θα πληροφορούνται για τα εξής:

α. την εκκαθάριση των συντάξεων,

β. το στάδιο επεξεργασίας της καταβολής των αναδρομικών τους,

γ. το εάν έχει ολοκληρωθεί ο επανυπολογισμός χωρίς να προκύπτουν αναδρομικά.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ             ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ


sidirodromikanea.blogspot.com