Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Το Καζακστάν ενισχύει την ελκτική δύναμη με 22 νέες ηλεκτρικές μηχανές.

Η συνεργασία μεταξύ της Sinara Transport Machines (STM) και του μεταφορέα εμπορικών μεταφορών του Καζακστάν Silway Transit ενισχύεται. Αυτή τη φορά, οι δύο εταιρείες συμφώνησαν για την παράδοση 22 νέων ηλεκτρικών ατμομηχανών φορτίου: των 2ES7 «Μαύροι Γρανίτες».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η STM παρέχει ατμομηχανές στο Silkway Transit. Τον Αύγουστο, η κατασκευαστική εταιρεία με έδρα τη Ρωσία προμήθευσε τον Καζακστάν σιδηροδρομικό μεταφορέα εμπορευμάτων με τέσσερις ατμομηχανές μεταφοράς TEM14 που χρησιμοποιήθηκαν για δραστηριότητες στο συνοριακό σημείο Dostyk-Alashankou.
Εκτός από αυτό το STM, έχει μια «μακροχρόνια παράδοση στον σιδηροδρομικό τομέα του Καζακστάν, ενώ στοχεύει να επεκταθεί περισσότερο». Μόνο κατά τη διάρκεια του 2020, η εταιρεία παρέδωσε οκτώ ατμομηχανές μεταφοράς στις μεταλλουργικές επιχειρήσεις της χώρας. Από το 2007, η STM έχει προμηθεύσει 46 ατμομηχανές ντίζελ των σειρών TEM7A, TEM9, TEM14, TGM4B, TGM6D, πάνω από 80 μονάδες οχημάτων συντήρησης πίστας και 246 αυτοκίνητα χοάνης στο Καζακστάν. Τώρα ήταν η ώρα για τη σειρά "Μαύρος γρανίτης".

Δύναμη υψηλής έλξης

Η ηλεκτρική ατμομηχανή 2ES7 είναι ιδανική για την εξυπηρέτηση βαριάς κυκλοφορίας σε ηλεκτροκίνητες σιδηροδρομικές γραμμές ευρείας κλίμακας στις χώρες της Κεντρικής Ασίας και της ΚΑΚ που λειτουργούν με εναλλασσόμενο ρεύμα 25 κιλοβόλτ. Συγκεκριμένα, ο Μαύρος Γρανίτης διαθέτει ενσωματωμένη ασύγχρονη κίνηση έλξης που επιτρέπει την πρόσφυση πολύ βαρέων τρένων έως και εννέα χιλιάδες τόνους.

Κατά τη διάρκεια βαρέων τρένων, η μέγιστη ισχύς της ηλεκτρικής ατμομηχανής φτάνει τα 8,8 μεγαβάτ. Οι ατμομηχανές 2ES7 είναι επίσης κατάλληλες για να ταξιδέψετε σε διαδρομές που περιλαμβάνουν περιορισμένες αναβάσεις και μεγάλες καθόδους. Αυτό το χαρακτηριστικό θα αποδειχθεί επίσης πολύτιμο στην αύξηση της απόδοσης της κύριας κυκλοφορίας των σιδηροδρόμων του Καζακστάν.

railfreight.com
sidirodromikanea.blogspot.com