Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

Αύριο το τρένο της Ευρώπης φτάνει στη Θεσσαλονίκη. Ξενάγηση των επισήμων στο σιδηροδρομικό μουσείο Θεσσαλονίκης.

Αύριο Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου το Connecting Europe Express έρχεται στην Ελλάδα με πρώτη στάση στη Θεσσαλονίκη με ώρα άφιξης 11:30 και ώρα αναχώρησης 14:00 με προορισμό την Αθήνα.

Κατά την ολιγόωρη στάση του τρένου στην Θεσσαλονίκη οι ταξιδιώτες θα μεταφερθούν με λεωφορεία στο σιδηροδρομικό μουσείο Θεσσαλονίκης, όπου θα τους υποδεχτούν μέλη του Συλλόγου "Φίλοι του σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης" και θα τους ξεναγήσουν στους χώρους του μουσείου.

Η αμαξοστοιχία αυτή όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενες αναρτήσεις μας , είναι ειδική αμαξοστοιχία με σκοπό να αναδείξει, σε πραγματικό χρόνο, τη δύναμη του σιδηροδρόμου να συνδέει πρόσωπα κα επιχειρήσεις. Το τραίνο  αποτελείται από έξι (6) οχήματα: όχημα για τη φιλοξενία κινητών εκθέσεων με θέμα τεχνολογίες και καινοτομίες στον τομέα του σιδηροδρόμου, καθώς και οχήματα με θέσεις καθημένων των Γερμανικών (DB) και των Ελβετικών Σιδηροδρόμων (SBB), κλινάμαξα των Αυστριακών Σιδηροδρόμων (OBB), εστιατόριο των Ιταλικών Σιδηροδρόμων (FSI) και όχημα διασκέψεων (conference coach) των Γαλλικών Σιδηροδρόμων (SNCF).

Χρήστος Γιαννακίδης
sidirodromikanea