Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής στο περίπτερο του ΟΣΕΘ στη ΔΕΘ

Το περίπτερο του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης, όπου παρουσιάζονται οι σημαντικότερες από τις δράσεις του φορέα, επισκέφθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής.

Ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ, Γιάννης Καλογερούδης και Γιάννης Τόσκας, αντίστοιχα, συνομίλησαν με τον Υπουργό και του εξέθεσαν τα σημαντικά και ορατά βήματα προόδου που επιτελούνται στις Δημόσιες Συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, με στόχο τη βελτιστοποίηση της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού.

Ο κ. Καραμανλής άκουσε με προσοχή τους κ.κ. Καλογερούδη και Τόσκα που του παρουσίασαν συνοπτικά τις ενέργειες του ΟΣΕΘ για τη δημιουργία τερματικών, πολυτροπικών σταθμών Μετρό και ΜΜΜ στις περιοχές της Νέας Ελβετίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, στη Μίκρα του Δήμου Καλαμαριάς και στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης.

Ακόμη, η ηγεσία του ΟΣΕΘ ενημέρωσε τον Υπουργό για τη σοβαρή δουλειά που γίνεται από τον Οργανισμό για την αναδιάρθρωση των συγκοινωνιών εν όψει του έργου του μετρό, την καθημερινή εποπτεία των δρομολογίων άνω των 140 λεωφορείων της ΚΤΕΛ στην ευρύτερη ζώνη της Θεσσαλονίκης, τον διαγωνισμό για τα «καθαρά» ηλεκτρικά οχήματα και βέβαια το ηλεκτρονικό εισιτήριο στις δημόσιες συγκοινωνίες.

Τέλος, ο κ. Καραμανλής παρακολούθησε με ενδιαφέρον τα μικρής διάρκειας βίντεο για την προώθηση του ποδηλάτου ως εναλλακτικό μέσο μεταφοράς και των νέων ποδηλατοδρόμων της Θεσσαλονίκης, τα οποία δημιούργησαν από κοινού ο ΟΣΕΘ με τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

sidirodromikanea