Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021

Αιγιάλεια: Eπιστολή Ψυχράμη στον Υπουργό για το ύψος των γεφυρών της ΕΡΓΟΣΕ.

Όπως καταγγέλθηκε δεν μπορούσαν να περάσουν πυροσβεστικά οχήματα

Επιστολή στον Υπουργό Περιβάλλοντος για το δυσλειτουργικό ύψος γεφυρών της ΕΡΓΟΣΕ στην Αιγιάλεια έστειλε η επικεφαλής της παράταξης Ποιοτική Αιγιάλεια Βασιλική Ψυχράμη. Όπως αναφέρεται Κάποιες από αυτές έχουν ύψος 3 μέτρων, το οποίο είναι απαγορευτικό για την διέλευση πυροσβεστικών οχημάτων.

Αναλυτικά:
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

μεσούσης της δυσμενέστατης συγκυρίας που βιώνει ο Δήμος Αιγιαλείας, λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς που πλήττει την περιοχή μας, θέλουμε να σας επισημάνουμε ένα μείζον θέμα, που αφορά την ασφάλεια των πολιτών.

Κι αυτό είναι το ύψος των γεφυρών της ΕΡΓΟΣΕ στα διοικητικά όρια του Δήμου μας. Κάποιες από αυτές έχουν ύψος 3 μέτρων, το οποίο είναι απαγορευτικό για την διέλευση πυροσβεστικών οχημάτων.

Χθες, ημέρα Σάββατο 31 Ιουλίου, κατά την διάρκεια της εργώδους επιχείρησης του πυροσβεστικού σώματος, τα πυροσβεστικά οχήματα δεν μπόρεσαν να διέλθουν κάτω από την γέφυρα στην περιοχή των Καμαρών, με αποτέλεσμα να χάσουν πολύτιμο χρόνο αναζητώντας άλλη διαδρομή.

Ποιος να το περίμενε αυτό, κ .Υπουργέ, σε ένα έργο του 21ου αιώνα ;;

Το ίδιο δυστυχώς, συμβαίνει και στην γέφυρα στο ύψος της τοπικής κοινότητας Νικολαιίκων.
Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος μας, κατά την διάρκεια της κατασκευής του έργου, έκανε πλείστα διαβήματα προς το Υπουργείο Χωροταξίας, Περιβάλλοντος και Δημοσίων Έργων, καθώς και προς την κατασκευάστρια εταιρεία αλλά εις μάτην.
Σήμερα βιώνουμε τα αποτελέσματα των ελλιπών αυτών μελετών, τα οποία είναι εις βάρος της ασφάλειας των πολιτών.
Σας απευθύνουμε έκκληση να επανεξετάσετε τα θέματα αυτά και να προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες για την διευθέτησή τους.
Με την βεβαιότητα ότι όλοι συμφωνούμε στην προτεραιότητα της προστασίας της ανθρώπινης ζωής, αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες, λόγω αρμοδιότητας.


Με τιμή,

για την δημοτική παράταξη ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ,

η επικεφαλής, Βασιλική Ψυχράμη

thebest.gr
sidirodromikanea