Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

Το τρένο που κινείται με μαγειρικό λάδι θα μεταφέρει αυτοκίνητα Toyota από το εργοστάσιο του South Derbyshire

Το τρένο "Είμαι ήρωας του κλίματος" πρόκειται να παραλάβει υβριδικά που προορίζονται για πελάτες στην Ευρώπη

Το τρένο πρόκειται να μεταφέρει οχήματα Toyota από το εργοστάσιο του South Derbyshire (Εικόνα: Τμήμα Μεταφορών)

Τα υβριδικά αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν στο South Derbyshire θα μεταφερθούν σύντομα στην ηπειρωτική Ευρώπη μέσω ενός τρένου που κινείται με καύσιμο από χρησιμοποιημένο φυτικό λάδι.

Η βιώσιμη ατμομηχανή με υδροηλεκτρική επεξεργασία σιδηροδρομικών μεταφορών DB Cargo μπορεί να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα έως και 90% σε σύγκριση με το ντίζελ και πρόκειται να μεταφέρει αυτοκίνητα από το εργοστάσιο της Toyota στο Νότιο Ντέρμπισαϊρ στα λιμάνια.
Η κίνηση αυτή χαιρετίστηκε από κυβερνητικούς αξιωματούχους προς τον στόχο των μηδενικών εκπομπών άνθρακα έως το 2050.
Ο Leon van der Merwe, αντιπρόεδρος της αλυσίδας εφοδιασμού, Toyota Motor Europe, δήλωσε: «Ως εταιρεία είμαστε αφοσιωμένοι στη συνεχή πρόοδο προς την ουδετερότητα του άνθρακα και αυτό περιλαμβάνει την αναζήτηση τρόπων για τη μείωση των εκπομπών από την κατασκευή, τη χρήση οχημάτων και την εφοδιαστική.

"Χρησιμοποιώντας αυτήν τη νέα πολυτροπική ευκαιρία σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών, συμβάλλουμε ώστε να διασφαλίσουμε ότι τα υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα χαμηλών εκπομπών που κατασκευάζονται στο εργοστάσιό μας στο Βρετανικό Μπέρναστον μπορούν να μεταφέρονται στους πελάτες μας με έναν ολοένα και πιο βιώσιμο τρόπο."

Ο υπουργός σιδηροδρόμων Κρις Χίτον-Χάρις δήλωσε: "Ενισχύουμε τις βρετανικές επιχειρήσεις ενώ παράλληλα μειώνουμε τον άνθρακα . Αυτό είναι το ζητούμενο για την οικοδόμηση πιο πράσινου.

"Τα τρένα είναι ένας από τους πιο φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους μεταφοράς αγαθών και, μέσω της εφευρετικότητας και της καινοτομίας, η DB Cargo πρωτοπορεί στο να γίνει ακόμη πιο πράσινη."

Η νέα υπηρεσία που χρησιμοποιεί μεταχειρισμένο, επεξεργασμένο φυτικό έλαιο θα μεταφέρει τα Toyotas που κατασκευάστηκαν στο Burnaston στην ηπειρωτική Ευρώπη μέσω της σήραγγας της Μάγχης και στη συνέχεια θα παραλάβει τα εισαγόμενα Toyotas κατά την επιστροφή του στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της DB Cargo Andrea Rossi δήλωσε: "Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με την προοπτική να συνεργαστούμε με την Toyota για να δοκιμάσουμε τη χρήση του HVO στις υπηρεσίες του από και προς την Ευρώπη. Το HVO είναι ένα από τα πιο αγνά και πράσινα καύσιμα στον κόσμο και έχει σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει βοηθώντας την DB Cargo UK και τους σιδηροδρομικούς πελάτες της να απαλλαγούν από τις εκπομπές άνθρακα των δραστηριοτήτων τους.

"Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιούμε το HVO σε αυτοκινητοβιομηχανία και πρόκειται για την ήπειρο. Είναι η πρώτη σε πολλά επίπεδα για εμάς."

staffordshire-live.co.uk/news/local-news/train-powered-cooking-oil-transport-5720126

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης
sidirodromikanea